Stolojan: Ponta şi Antonescu au transmis un mesaj toxic, lovesc în credibilitatea României

Liderul eurodeputaţilor PDL, Theodor Stolojan, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că mesajul transmis Parlamentului European de către liderii opoziţiei este unul toxic, prin care se atacă stabilitatea şi credibilitatea internaţională a României.

230 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Ponta şi Antonescu au transmis un mesaj toxic, lovesc în credibilitatea României

Theodor Stolojan (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax foto)

Stolojan a afirmat că, în contextul înrăutăţirii prognozelor economice în special pentru ţările din zona Euro, radicalizarea discursului politic în ţară, în special pe teme economice, poate duce la decredibilizarea României pe pieţele financiare internaţionale.

"Acest mesaj toxic pe care liderii opoziţiei, domnii Ponta şi Antonescu, îl transmit în ţară şi în afara ţării cu privire la aşa-zisa distrugere treptată şi sistematică a mecanismelor democratice în România, punând în discuţie şi aplicarea articolului 7 din Tratatul european, care prevede sancţiuni până la blocarea dreptului de vot în Consiliul European şi blocarea unor fonduri, este un mesaj antiromânesc şi dăunător în totalitate situaţiei României", a declarat eurodeputatul PDL.

El a spus că cele mai importante instituţii financiare internaţionale au lansat prognoze în care au revizuit în scădere creşterile economice aşteptate pentru economia mondială şi ţările din zona Euro, ceea ce constituie mesaje negative şi asupra posibilului impact pentru economia românească.

Potrivit lui Stolojan, aceste revizuiri în scădere constituie un avertisment şi la adresa României, atenţionată că trebuie să se pregătească şi pentru "mai rău". El a precizat că datoria externă a României este de 97 de miliarde de Euro, din care 77 de miliarde de Euro în contul populaţiei şi al sectorului privat.

Eurodeputatul PDL a afirmat că, în condiţiile în care România este obligată să se împrumute pe pieţele internaţionale, ţara noastră trebuie să demonstreze că îşi poate menţine stabilitatea financiară şi că este credibilă, prin respectarea angajamentelor asumate prin acordul cu FMI, BM şi CE.

"Tocmai aici lovesc domnii Ponta şi Antonescu, în credibilitatea României. Într-o atmosferă generală de neîncredere, aceşti domni lovesc exact în ceea ce România a reuşit să construiască, cu multă durere, în ultimii ani. (...) Ei au rămas în retorica de acum 20 de ani", a spus Stolojan.

Potrivit democrat-liberalului, declaraţiile liderilor opoziţiei faţă de presupusele derapaje democratice au produs deja efecte negative, prin creşterea costului finanţării pentru România pe pieţele externe.

Stolojan a afirmat că eurodeputaţii PDL vor face demersuri la Parlamentul European, prin discuţii atât cu grupul PPE, cât şi cu alte grupuri politice, pentru a respinge prin vot solicitarea S&D şi ALDE privind o rezoluţie pentru România.

El a precizat că grupurile S&D şi ALDE dispun de mai mulţi europarlamentari decât PPE.

USL face demersuri în Parlamentul European pentru ca grupurile S&D şi ALDE să propună discutarea situaţiei politice din România şi o Rezoluţie a PE pe această temă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici