Stoltenberg insistă pentru continuarea înarmării Ucrainei, deşi admite că Rusia nu pare să cedeze

Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, a insistat miercuri pentru continuarea asistenţei militare pentru Ucraina, admiţând însă că, în pofida armamentului masiv furnizat de Occident pentru crearea condiţiilor de negocieri, Rusia nu pare să se pregătească de pace.

565 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg insistă pentru continuarea înarmării Ucrainei, deşi admite că Rusia nu pare să cedeze

Stoltenberg insistă pentru continuarea înarmării Ucrainei, deşi admite că Rusia nu pare să cedeze

„Miniştrii Apărării din statele NATO s-au întâlnit pentru a aborda principalele probleme legate de securitatea noastră. Acest lucru include susţinerea noastră pentru Ucraina, consolidarea mijloacelor pentru descurajare şi apărare cu forţe adecvate, capabilităţi şi stocuri, dar şi prin acţiuni de protejare a infrastructurii noastre esenţiale, prin intensificarea planificării militare şi prin cooperarea cu industria de profil", a afirmat Jens Stoltenberg după reuniunea de la Bruxelles, conform stenogramei declaraţiilor, vizualizată de agenţia MEDIAFAX.

Stoltenberg a admis că, deşi NATO şi Uniunea Europeană au furnizat sprijin militar masiv Ucrainei în ultimul an cu obiectivul creării condiţiilor pentru negocieri, Rusia nu pare să cedeze şi intensifică ofensiva militară. „Este aproape un an de când Rusia a lansat invazia totală în Ucraina, cel mai mare conflict din Europa după al II-lea Război Mondial. Nu vedem niciun semnal că Rusia se pregăteşte pentru pace. Dimpotrivă, Rusia lansează noi ofensive", a precizat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

„Ieri, ministrul ucrainean al Apărării, (Oleksii) Reznikov, le-a prezentat miniştrilor din statele NATO noile date despre evoluţii şi cele mai urgente nevoi ale Ucrainei. Salut noile angajamente făcute de aliaţii din NATO, inclusiv mai mult armament greu şi instruire militară. Este esenţial. Ucraina are o fereastră de oportunitate pentru înclinarea balanţei. Iar timpul este esenţial", a susţinut Stoltenberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici