Strategia grupurilor parlamentare: PSD poate coopera punctual şi condiţionat cu PDL

PSD poate coopera punctual cu PDL doar în condiţiile în care se va lua în calcul schimbarea actualului guvern cu o variantă tranzitorie, în vederea anticipatelor în 2011, se precizează în strategia grupurilor parlamentare ale PSD, discutată, marţi, de social-democraţi.

11 afișări
Imaginea articolului Strategia grupurilor parlamentare: PSD poate coopera punctual şi condiţionat cu PDL

Strategia grupurilor parlamentare: PSD poate coopera punctual şi condiţionat cu PDL (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

În documentul citat se precizează că PSD este deschis cooperării cu parlamentarii PDL pe teme de interes public, cum ar fi moţiunea de cenzură, modificarea legislaţiei electorale, iniţiative legislative benefice pentru comunităţi sau amendamente la legile bugetelor pentru 2011.

În ceea ce priveşte colaborarea în plan parlamentar cu PNL, în ipoteza unui suport parlamentar care să sprijine varianta unui guvern de serviciu şi organizarea de alegeri anticipate, se apreciază că aceasta este "utilă" ca modalitate de contracarare a politicilor PDL la nivel local.

În strategia grupurilor parlamentare ale PSD, discutată marţi la reuniunea parlamentarilor social-democraţi, se mai precizează că se poate avea în vedere şi cooperarea cu grupul independenţilor, în măsura în care unii dintre parlmentarii independenţi vor dori revenirea în PSD.

Strategia discutată de parlamentarii PSD prevede, de asemenea, ca dialogul şi cooperarea cu grupurile parlamentare ale UDMR să fie menţinute la "un prag rezonabil", întrucât există teme de interes comun legate de modul de guvernare, dar şi de promovarea unor iniţiative legislative.

În ceea ce priveşte priorităţile pentru sesiunea parlamentară septembrie-decembrie 2010, PSD şi-a definit, în strategia grupurilor parlamentare, ca obiectiv politic major, depunerea moţiunii de cenzură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici