Strategia lui Orban la moţiune. „Voi propune să fim prezenţi, dar să nu votăm”

805 afișări
Imaginea articolului Strategia lui Orban la moţiune. „Voi propune să fim prezenţi, dar să nu votăm”

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat miercuri că va propune Biroului Executiv al partidului ca parlamentarii PNL să participe la şedinţa camerelor în care se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, dar să nu voteze.

„Eu chiar asta voi propune ca să nu existe niciun dubiu în privinţa palamentarilor liberali, voi propune să participăm, cum am făcut la moţiunea de cenzură trecută, dar să nu votăm, la dezbatere şi la votul moţiunii de cenzură”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a fost întrebat despre informaţiile potrivit cărora parlamentarii PNL au fost ameninţaţi să nu se prezinte la şedinţa de plen de joi.

„Nimeni nu are are voie să ameninţe parlamentarii PNL. (...) În ceea ce priveşte prezenţa la plen, la o şedinţă de plen convocată, ea nu este facultativă şi este obligatorie, conform regulamentului Camerei, iar în cazul în speţă trebuie avut în vedere şi faptul că se derulează o procedură constituţioanlă, în care dacă nu eşti prezent pur şi simplu poţi să împiedici derularea procedurilor aferente unei moţiuni de cenzură, adică să încalci Constituţia şi să încalci principiul constituţional al statului de drept”, a spus liderul PNL.

Joi a fost convocat plenul reunit al Parlamentului pentru citirea moţiunii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici