Strategia Naţională Anti-Doping 2024-2027 - adoptată de Guvernul României

În şedinţa de guvern de joi a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea Strategiei Naţionale Anti-Doping pentru perioada 2024-2027 şi a Planului de acţiune pentru implementarea acesteia.

68 afișări
Imaginea articolului Strategia Naţională Anti-Doping 2024-2027 - adoptată de Guvernul României

Strategia Naţională Anti-Doping 2024-2027 - adoptată de Guvernul României

Acest act normativ, iniţiat de Agenţia Naţională Anti-Doping şi Cancelaria Prim-Ministrului, evidenţiază angajamentul necondiţionat în lupta împotriva dopajului, toleranţă zero în ceea ce priveşte dopajul, promovarea fair play-ului prin programe şi campanii educative coerente transpuse printr-un cadru de cooperare inter-instituţională cu partenerii în domeniu: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Agenţia Naţională pentru Sport, federaţiile sportive naţionale, direcţiile judeţene pentru sport, cluburile sportive precum şi toate celelalte entităţi cu atribuţii în promovarea sportului în raport cu sănătatea publică, formarea spiritului etic şi respectarea legii.

Strategia respectă prevederile Codului Mondial Anti-Doping şi stabileşte obiectivele generale şi specifice, principalele direcţii de acţiune, programele şi indicatorii de performanţă necesari pentru monitorizarea şi evaluarea eficienţei activităţii de prevenire şi combatere a dopajului în sport, precum şi a activităţii de prevenire şi combatere a producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante, se precizează într-un comunicat al Agenţiei Naţionale Anti-Doping.

La nivel internaţional, Agenţia Naţională Anti-Doping urmăreşte extinderea şi diversificarea relaţiilor de colaborare cu entităţile cu rol în reglementarea globală a tuturor domeniilor relevante: Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), Consiliul Europei, Agenţia Mondială Anti-Doping, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Uniunea Europeană.

Aprobarea Strategiei de către Guvernul României reprezintă garanţia asumării acesteia ca document de politici publice în domeniu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici