SUA aprobă vânzarea a 21 de vehicule amfibii de asalt către România, la un cost de 120,5 milioane de dolari

  • Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea către România a 21 de vehicule amfibii de asalt (AAV) şi a echipamentelor aferente, la un cost estimat de 120,5 milioane de dolari.
  • Agenţia de Cooperare în domeniul Securităţii Apărării (DSCA) a transmis certificarea necesară prin care notifică Congresul american cu privire la această posibilă vânzare.
1508 afișări
Imaginea articolului SUA aprobă vânzarea a 21 de vehicule amfibii de asalt către România, la un cost de 120,5 milioane de dolari

Sursa: AP / Mediafax Foto

Potrivit Pentagonului, Guvernul României a solicitat achiziţionarea a 16 vehicule amfibii de asalt (AAV), varianta pentru personal (AAVP-7A1); trei vehicule amfibii de asalt, varianta de comandă (AAVC-7Al); două vehicule amfibii de asalt, varianta de recuperare (AAVR-7Al); 16 mitraliere calibru 50; şi cinci mitraliere M240B de 7,62 mm.

Sunt incluse, de asemenea, lansatoare de grenade MK-19; sisteme cu vedere termică (TSS) M36E T1; suport pentru aprovizionare (piese de schimb); echipamente de sprijin (inclusiv kituri pentru misiuni speciale/kituri de aplicaţii îmbunătăţite (EAAK)); instruire, manuale tehnice neclasificate, pachete de date tehnice, suport şi asistenţă tehnică şi de inginerie (inclusiv servicii tehnice de inginerie pentru contractanţi (CETS)); şi alte elemente conexe de sprijin pentru programe şi logistică.

Costul total estimat al programului este de 120,5 milioane de dolari.

"Această vânzare propusă va sprijini obiectivele de politică externă şi de securitate naţională ale Statelor Unite, contribuind la îmbunătăţirea securităţii unui aliat al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), care reprezintă o forţă importantă pentru stabilitatea politică şi economică în Europa. Este vital pentru interesul naţional al Statelor Unite să ajute România să dezvolte şi să menţină o capacitate de autoapărare puternică şi pregătită", se arată într-un comunicat transmis de DSCA.

"Vânzarea propusă va îmbunătăţi capacitatea României de a face faţă ameninţărilor actuale şi viitoare prin modernizarea şi asigurarea capacităţii expediţionare continue a României de a contracara ameninţările regionale. România nu va avea dificultăţi în a absorbi aceste echipamente şi servicii în forţele sale armate", adaugă Agenţia de Cooperare în domeniul Securităţii Apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici