Suciu şi Cuc, propuşi miniştri, au depus jurământul în faţa preşedintelui Iohannis/ Premierul Dăncilă, reprezentată la Cotroceni de un vicepremier - VIDEO

Daniel Suciu şi Răzvan Cuc au depus, vineri, jurământul de învestitură în funcţiile de ministri la Dezvoltare Regională şi Transporturi, după ce şeful statului a respins în mai multe rânduri propunerile pentru conducerea celor două ministere făcute de premierul Viorica Dăncilă.

988 afișări
Imaginea articolului Suciu şi Cuc, propuşi miniştri, au depus jurământul în faţa preşedintelui Iohannis/ Premierul Dăncilă, reprezentată la Cotroceni de un vicepremier - VIDEO

Daniel Suciu şi Răzvan Cuc, propuşi miniştri, depun jurământul la 10.30

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a fost reprezentată, vineri, la ceremonia de învestitură a celor doi miniştri ai Dezvoltării şi Transporturilor, Daniel Suciu şi Răzvan Cuc, de vicepremierul Viorel Ştefan, premierul nefiind prezentă în ţară.

La ceremonia de învestitură delegaţia guvernamentală a fost condusă de vicepremierul Viorel Ştefan, premierul Viorica Dăncilă fiind plecată la congresul socialiştilor europeni de la Madrid.

La ceremonie au mai fost prezenţi, printre alţii, miniştrii de Externe, Teodor Meleşcanu, şi cel al Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Şeful statului nu a făcut declaraţii după ceremonia de învestitură a celor doi miniştri, Daniel Suciu şi Răzvan Cuc.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru numirea lui Daniel Suciu în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, precum şi cel al lui Răzvan Cuc în funcţia de ministru al Transporturilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru numirea lui Daniel Suciu în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, precum şi cel al lui Răzvan Cuc în funcţia de ministru al Transporturilor.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 21 februarie a.c., următoarele decrete: Decret pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului a domnului Vasile-Daniel Suciu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice; Decret pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului a domnului Alexandru-Răzvan Cuc, ministrul transporturilor”, a informat Administraţia Prezidenţială.

Propunerile pentru cele două ministere au fost transmise şefului statului, miercuri, de către premierul Viorica Dăncilă.

„Am hotărât ca la ministerul Transporturilor să meargă Răzvan Cuc, care a mai ocupat această funcţie, şi are experienţă necesară pentru a prelua acest minister. Iar la Ministerul Devoltării Regionale şi ca vicepremier, Daniel Suciu. Acestea sunt cele două nominalizări votate înc adrul CEx care cred eu trebuie acceptate de Iohannis. Mâine (miercuri - n.r.) voi trimite nominalizările către Cotroceni. Îl voi şi suna pe preşedintele Iohannis şi sper să înţelegem că toţi trebuie să fim responsabili şi să fim conştienţi că oamenii aşteaptă de la noi multe lucruri pe care le-am promis şi să înţelegem faptul că deţinem Preşedinţia Consiliului UE şi avem foarte multe dosare care ţin de Minsterul Transporturilor şi Dezvoltării. Cred că dincolo de jocuri politice, mai important este ceea ce se întâmplă în ţară”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

CEx al PSD a votat nominalizarea celor doi după o şedinţă la Parlament care a durat aproape cinci oreîn contextul în care Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici au anunţat că îşi retrag candidatura de la Dezvoltare şi Transporturi, după ce şeful statului a refuzat, în mai multe rânduri, numirea acestora.

Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici au condus interimar portofoliul Transporturi, respectiv cel a Dezvoltării, interimatul expirând miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici