Sulfina Barbu: Premierul trebuia să elaboreze strategia anti-secetă în ianuarie

Fostul ministru al Mediului Sulfina Barbu a declarat, joi, că premierul trebuia să elaboreze strategia anti-secetă în luna ianuarie, când Guvernul ar fi trebuit să transmită Comisiei Europene Planul de Dezvoltare Rurală, în urma căruia micile ferme afectate de secetă ar fi primit câte 1.500 de euro.

1 afișare
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Premierul trebuia să elaboreze strategia anti-secetă în ianuarie

Sulfina Barbu: Premierul ar fi trebuit să elaboreze strategia anti-secetă în ianuarie

Democrata Sulfina Barbu a susţinut că în ianuarie a prezentat în Guvern o notă, în care a arătat că anul 2007 va fi secetos, astfel că premierul ar fi trebuit să elaboreze atunci strategia anti-secetă, nu în luna iulie.

Fostul ministru al Mediului a precizat că, deşi Guvernul trebuia să transmită la Bruxelles, tot în luna ianuarie, Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală, Executivul a făcut acest lucru cu 6 luni întârziere, pe 26 iunie.

Ea a spus că, prin intermediul acestui program naţional, fermele mici afectate de secetă ar fi primit, de la UE, câte 1.500 de euro, reprezentând fonduri de semisubzistenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici