Sulfina Barbu: Rus şi Dobre au plecat din cauza presiunilor USL, sper ca profesioniştii MAI să reziste

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Ioan Rus şi Victor Paul Dobre au demisionat din cauza"presiunilor din propriile partide politice, şi anume partidele din USL", ea arătând că speră că profesioniştii din MAI vor rezista presiunilor politice.

321 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Rus şi Dobre au plecat din cauza presiunilor USL, sper ca profesioniştii MAI să reziste

Sulfina Barbu: Rus şi Dobre au plecat din cauza presiunilor USL, sper ca profesioniştii MAI să reziste (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Evident că USL exercită presiuni asupra Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru modificarea cifrelor la care să se raporteze decizia referendumului. Atât ministrul Ioan Rus cât şi Victor Paul Dobre au demisionat din cauza presiunilor din propriile partide politice, şi anume partidele din USL. Îmi exprim speranţa că profesioniştii din MAI vor rezista presiunilor politice şi vor respecta legea", a precizat Sulfina Barbu.

Ioan Rus a anunţat, luni, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX, că şi-a înaintat demisia din funcţie, el precizând că a făcut acest lucru "din motive personale" şi că va comenta mai mult "altădată".

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu a avut nicio discuţie cu Ioan Rus, nici directă, nici la telefon, dar au existat motive pentru ca acesta să demisioneze, legate de gestiunea pe care Ministerul de Interne o avea de făcut la referendum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici