Surse: Darius Vâlcov scapă de cercetarea penală a DIICOT, după ce a postat pe Facebook protocolul SRI-Parchetul General

  • Procurorii au decis să renunţe la ancheta care-l viza pe Darius Vâlcov.
  • Fostul consilier al Vioricăi Dăncilă a postat pe Facebook, în august 2018, protocolul SRI-PG.
  • În dosar era cercetată fapta de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională.
2330 afișări
Imaginea articolului Surse: Darius Vâlcov scapă de cercetarea penală a DIICOT, după ce a postat pe Facebook protocolul SRI-Parchetul General

Surse: Darius Vâlcov scapă de cercetarea penală a DIICOT, după ce a postat pe Facebook protocolul SRI-Parchetul General

DIICOT a renunţat la cercetarea în dosarul în care Darius Vâlcov era cercetat după ce a publicat în august 2018, pe pagina sa de Facebook, protocolul din 2016 încheiat între Parchetul General şi SRI, au precizat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Dosarul a fost deschis la sesizarea SRI. 
 
Darius Vâlcov, fost consilier al Vioricăi Dăncilă atunci când era premier şi autor al programului de guvernare al PSD, era cercetat pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională. Vâlcov chiar a fost pus sub control judiciar, însă a scăpat de măsură.
 
Procurorii au renunţat la anchetă la finele lunii februarie, în baza articolului care spune că ei pot lua această decizie dacă nu există un interes public în urmărirea penală.
 
La scurt timp după apariţia în 2018, pe site-ul PÎCCJ a protocolului public dintre Parchetul General şi SRI, încheiat în anul 2016, Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook şi o variantă secretă a protocolului. Deşi documentul nu mai producea efecte, aşa cum au anunţat SRI şi Parchetul General, el era un document secret. Protocolul ar fi provenit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici