Preşedintele va susţine prima declaraţie după alegeri/ Surse: Iohannis şi Orban, întâlnire la Cotroceni, unde au discutat despre cine va guverna

  • Preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PNL, Ludovic Orban, au avut o întrevedere, luni, la Palatul Cotroceni, iar tema discuţiei a fost legată de viitorul guvern, au precizat pentru MEDIAFAX surse liberale.
  • „Întrevederea a fost scurtă, de circa o oră şi, din informaţiile mele, au discutat despre viitoarea guvernare”, au precizat pentru MEDIAFAX surse din conducerea PNL.
  • Iohannis va susţine tot luni prima declaraţie după alegerile parlamentare, în condiţiile în care o parte din scăderea PNL la alegeri i-a fost atribuită şi lui.
  • De la Iohannis se aşteaptă la desemnarea unui premier să formeze Guvernul, după consultările cu partidele.
  • În urma alegerilor de duminică niciun partid nu a obţinut majoritate parlamentară.
2567 afișări
Imaginea articolului Preşedintele va susţine prima declaraţie după alegeri/ Surse: Iohannis şi Orban, întâlnire la Cotroceni, unde au discutat despre cine va guverna

Preşedintele va susţine declaraţii/ Surse: Iohannis şi Orban, întâlnire la Cotroceni, unde au discutat viitorul guvern

Întrevederea vine în contextul în care, potrivit rezultatelor parţiale, PSD a obţinut cel mai mare număr de voturi la alegerile parlamentare, însă se prefigurează o alianţă de guvernare formată din PNL şi USR-PLUS.

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine luni, de la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă, după alegerile parlamentare de duminică.

Şeful statului afirma pe 25 noiembrie că PNL şi USR PLUS vor guverna împreună.

„Mesajul meu este simplu: vor guverna împreună, iar ce numiţi dumneavoastră contre este o nervozitate, o sensibilitate tipică pentru campania electorală. Nu toată lumea poate să rămână calmă. Câteodată, unii sar mai repede cu anumite mesaje, cu anumite acuzaţii, însă între PNL şi USR există o apropiere care nu cred că trebuie să se bazeze neapărat pe simpatii între persoane, ci pe concordanţă între valori şi obiective de reformă. Şi asta, evident, există”, spunea Klaus Iohannis.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici