Susţine UDMR o moţiune de cenzură? Kelemen Hunor: Acest Guvern ar merita să fie schimbat, dar mai sunt şase luni până la alegeri

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, că Guvernul Orban ar merita schimbat, dar că mai sunt şase luni până la alegerile generale, iar Uniunea nu ar susţine acum o moţiune de cenzură.

412 afișări
Imaginea articolului Susţine UDMR o moţiune de cenzură? Kelemen Hunor: Acest Guvern ar merita să fie schimbat, dar mai sunt şase luni până la alegeri

Kelemen: Acest Guvern merită schimbat, dar mai sunt şase luni până la alegeri

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că, deşi ar merita schimbat, acest Guvern trebuie lăsat să guverneze până la alegeri.

„Acest Guvern ar merita să fie schimbat, dar mai sunt în jur de şase luni până la alegerile generale, ar trebui cei care depun moţiunea de cenzură să spună cine va guverna mai departe. Eu cred că trebuie lăsat să guverneze. Pe noi în acest moment nu ne interesează o moţiune de cenzură, nici să depunem, nici să votăm, trebuie lăsaţi să guverneze aşa cum au dorit şi apoi să mergem la alegerile generale, când va veni momentul. Nu ne preocupă în acest moment o moţiune de cenzură”, a spus Kelemen Hunor, la RFI.

Acesta acuză Guvernul condus de Ludovic Orban de aroganţă.

„Probabil că ne întoarcem la acea veche regulă conform căreia fiecare când nu are viziune, nu are competenţe reale, nu are posibilitatea, din varii motive, de a duce la bun sfârşit actul guvernamental, încearcă talentul sărind pe Parlament. Asta face şi premierul (...).

Şi actualul preşedinte este deranjat de Parlament, sunt deranjaţi aceşti politicieni de Parlament şi ar dori probabil să dispară Parlamentul, Parlamentul să fie Marea Adunare Naţională, care aprobă orice gândeşte şi orice spune Guvernul. Din punctul meu de vedere, nu se poate (...). Nu poţi să ocoleşti Parlamentul doar pentru că tu eşti Executivul, eşti de foarte multe ori incompetent, extrem de arogant, nu porţi nici un dialog cu Parlamentul şi după aceea arăţi perplexitatea când Parlamentul modifică ideile tale”, a mai spus liderul UDMR.

PSD a ameninţat cu o moţiune de cenzură, după ce se încheie starea de alertă, însă partidul lui Ciolacu nu deţine în Parlament o majoritate absolută pentru a putea să demită Guvernul Orban. PSD numără 202 parlamentari, iar pentru a trece o moţiune de cenzură este nevoie de 233 de voturi.  

UDMR poate înclina balanţa în favoarea unui asemenea demers, însă PSD are şi alte variante.

Social-democraţii ar putea trece însă moţiunea cu vechii lor aliaţi Pro Europa, grupul lui Victor Ponta, şi cu neafiliaţii, ex-ALDE (împreună adună 249 de voturi). 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici