Tăriceanu a cerut ministrului de Externe să protejeze drepturile românilor din străinătate

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut, luni, noului ministru al Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, să se asigure ca unul dintre proiectele prioritare ale mandatului să fie protejarea drepturilor românilor din străinătate şi a fost asigurat de acesta că procedurile de evaluare a personalului din ambasade şi consulate au început.

16 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu a cerut ministrului de Externe să protejeze drepturile românilor din străinătate

Tăriceanu a cerut ministrului de Externe să protejeze drepturile românilor din străinătate (Imagine: Mediafax Foto)

La începutul şedinţei Executivului, premierul i-a urat bun venit lui Lazăr Comănescu în echipa guvernamentală şi a apreciat că nu există vreun membru al Cabinetului care să nu-l fi cunoscut pe acesta în calitate de reprezentant permanent al României la UE.

Noul ministru a anunţat că procesul de evaluare profesională a personalului din ambasade şi consulate a început şi că, în scurt timp, va prezenta premierului un plan de măsuri.

Lazăr Comănescu a fost propus, în urmă cu o săptămână, de premierul Tăriceanu, pentru postul de ministru de Externe, rămas vacant în urma demisiei lui Adrian Cioroianu.

Demisia lui Cioroianu a fost determinată de modul în care oficialii Ambasadei române în Polonia au tratat cazul românului Cladudiu Crulic, arestat în Polonia la 10 octombrie 2007 şi decedat la 18 ianuarie 2008, după ce autorităţile poloneze l-au eliberat din închisoare, în scopul internării într-un spital, condiţia sa fizică fiind precară din cauza grevei foamei.

La momentul la care a primit raportul preliminar al MAE privind acest caz, premierul Tăriceanu a cerut evaluarea profesională a întregului personal din consulatele României în străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici