Tăriceanu a spus ce a discutat cu liderul grupului ALDE din PE: Mi-a spus „Ne-ai criticat”/ Ce i-a răspuns preşedintele Senatului

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat că, în discuţiile de miercuri cu Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE în PE i-a transmis că a criticat ALDE european. În replică, Tăriceanu i-a comunicat că nu a făcut acest lucru, ci a arătat că are "o mare dezamăgire" legată de Rezoluţie.

1646 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu a spus ce a discutat cu liderul grupului ALDE din PE: Mi-a spus „Ne-ai criticat”/ Ce i-a răspuns preşedintele Senatului

Tăriceanu, dezvăluie discuţiile cu liderul grupului ALDE din PE: Mi-a spus „Ne-ai criticat”

"Guy Verhofstadt mi-a spus «ne-ai criticat». I-am spus, «nu, nu v-am criticat, am spus că am o mare dezamăgire». Un lucru important care figura în proiectul de rezoluţie, la punctul patru se scria acolo aşa – este pusă sub semnul întrebării legitimitatea protocoalelor încheiate între SRI şi instituţii din justiţie. Din motive neştiute, nici el nu a ştiut să îmi explice, acel punct a dispărut. I-am spus că textul rezoluţiei nu mi se pare echilibrat", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri la Parlament, la finalul întrevederii cu delegaţia Parlamentului European, condusă de preşedintele PE, Antonio Tajani.

Tăriceanu a adăugat că i-a explicat oficialului european situaţia din România, demonstrându-i că partea română este dispusă să coopereze, ceea ce dovedeşte soliditatea respectării valorilor europene şi a statului de drept.

"Am avut o întrevedere cu Guy Verhofstadt. Se fac la anul 30 de ani de când ne cunoaştem şi milităm împreună pentru familia liberală europeană. Am avut o discuţie destul de aşezată cu el pe chestiunile care sunt de preocupare. Am avut posibilitatea să îi arăt cu dosarele în faţă care sunt punctele în dispută ridicate de rezoluţia adopată în PE, care e poziţia Comisiei de la Veneţia şi a noastră, arătând astfel de că avem toată disponibilitatea de a ţine cont de aceste recomandări. Disponibilitatea noastră dovedeşte tocmai soliditatea noastră în ceea ce înseamnă valorile europene şi ale statului de drept. Este dovada cea mai bună că nu există, aşa cum încearcă, din păcate Opoziţia să acrediteze, un dublu limbaj. Mă bucur că Guy Verhofstadt a avut răbdarea să asculte", a completat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai spus că liderul grupului ALDE în Parlamentului European nu a fost deloc surprins de ceea ce se întâmplă în ţara noastră. Tăriceanu a adăugat că e posibil ca Guverne să trimită anumite observaţii Comisiei Europene pe marginea MCV.

"El (Guy Verhofstadt - n.r.) nu e deloc surprins de ceea ce se întâmplă pentru că în final cred că foarte multă lume a înţeles că nu e o dispută pe statul de drept autentică, ci o dispută între putere şi opoziţie în România, iar exportarea ei în plan extern poate să ducă la concluzii care nu sunt bazate pe cele mai reale şi factuale elemente. Probabil că Guvernul îşi va rezerva dreptul ca pe marginea MCV să trimită anumite observaţii la Comisia Europeană", a conchis Tăriceanu.

O delegaţie a Parlamentului European, condusă de preşedintele PE, Antonio Tajani, a avut, miercuri, la Parlament, o întrevedere de aproximativ o jumătate de oră cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, precum şi cu liderii partidelor parlamentare.

Delegaţia PE a mai avut, miercuri, întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, şi cu premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici