Tăriceanu a votat pentru ca România să devină a şaptea putere economică a Europei

Alegerile parlamentare reprezintă un moment crucial pentru România, iar cetăţenii trebuie să iasă la vot şi să opteze pentru un drum care să permită ţării să devină a şaptea putere economică a Europei, a declarat liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

16 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu a votat pentru ca România să devină a şaptea putere economică a Europei

Tăriceanu a votat, în satul Ciofliceni, ca România să devină a şaptea putere economică a Europei (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

El a afirmat că speră că românii vor înţelege momentul crucial al alegerilor şi că vor veni la vot în număr cât mai mare.

"Astăzi este o zi foarte importantă pentru români, pentru că prin votul pe care-l vor da îşi vor hotărî în mod esenţial viitorul. Sper să fie un viitor bazat pe bunăstare, creştere economică, locuri de muncă. Am convingerea că românii ştiu cel mai bine ce trebuie să aleagă", a spus Tăriceanu, după ce şi-a exercitat dreptul de vot.

Premierul a afirmat că speră ca alegerile să ducă România pe drumul pe care îl merită, arătând că doreşte ca ţara să devină a şaptea putere economică a Europei, corespunzător potenţialului său uman, geografic şi de resurse naturale.

"Cred că România merită să îşi propună un ţel măreţ", a spus liderul PNL.

Cu ocazia Sfântului Andrei, Tăriceanu a ţinut să transmită tuturor persoanelor care au numele de Andrei sau Andreea o urare de "La Mulţi Ani".

Tăriceanu a ajuns în jurul orei 10.25 la secţia de votare deschisă în incinta Şcolii Generale din satul Ciofliceni, comuna Snagov (judeţul Ilfov), localitate în care deţine o casă de vacanţă. El a venit pe jos, însoţit de doi ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază şi de consultantul politic Dan Andronic.

Tăriceanu a semnat pentru vot pe o listă suplimentară, el având buletin de Bucureşti cu adresa pe Calea Plevnei.

Premierul i-a invitat pe mai mulţi dintre jurnaliştii aflaţi la secţia de votare din satul Ciofliceni, acreditaţi la Guvern, la casa sa de vacanţă, pentru a le oferi câte o cafea.

Premierul candidează pentru Camera Deputaţilor într-un colegiu electoral din judeţul Ilfov. Legea permite candidaţilor să-şi exercite dreptul de vot în colegiile în care candidează.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici