Tăriceanu: Acuzatorii parlamentarilor, primarilor, miniştrilor sunt cei ce au lăsat ţara în genunchi

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, sâmbătă, la Consiliul Naţional al PSD, că a ajuns o modă să fie criticaţi parlamentari, miniştri, primari, acuzatorii fiind cei care au lăsat ţara ”în genunchi” şi că românii îşi vor da seamna că opoziţia este un ”PDL vopsit”.

560 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Acuzatorii parlamentarilor, primarilor, miniştrilor sunt cei ce au lăsat ţara în genunchi

Călin Popescu-Tăriceanu (Imagine: Bogdan iordache/Mediafax Foto)

”A ajuns o modă să critici parlamentari, miniştri, primari, preşedinţi de CJ. Privind acest spectacol, mă doare că cei mai vocali acuzatori sunt politicienii care au lăsat România în genunchi. Poţi minţi pe cineva odată, dar nu poţi minţi pe toată lumea tot timpul. Românii îşi vor da seama că opoziţia înseamnă doar un PDL revopsit”, a afirmat Tăriceanu.

El a spus că este prezent la Consiliul Naţional ca partener loial al PSD, arătând că au primit împreună, ca USL, un mandat de la cetăţeni pe patru ani şi au câştigat bătălii importante împotriva lui Traian Băsescu şi PDL.

”Economia României are o creştere solidă şi stabilă, am reuşit să scoatem ţara din criza în care a băgat-o PDL-ul, în perioada lui Traian Băsescu şi a celor doi prim-miniştri, Boc şi Ungureanu”, a mai spus Tăriceanu.

El a spus că obiectivele PLR sunt trecerea prin Parlament a noului Cod Fiscal, colaborarea instituţională cu preşedintele Iohannis şi celalalte instituţii şi revizuirea Constituţiei, modificarea legilor electorale.

”Viitorul României trebuie să însemne echilibru instituţional, dialog şi agenda economică, la care prioritatea trebuie să fie noul Cod fiscal -pilonul de bază al economiei. Trecerea prin Parlament şi punerea în aplicare a noului Cod Fiscal pentru mediul de afaceri este o necesitate stringentă, pentru a asigura flexibilitatea de care au nevoie bazată pe o măsură importantă. Al doilea obiectiv este asigurarea unei colaborări instituţionale cu peşedintele Iohannis si cu celelalte instituţii, conform prevederilor constituţionale. România a pierdut prea mult timp în războaie iniţiate şi perpetuate de fostul preşedinte Traian Băsescu. Este nevoie de o revenire la un echilibru al puterilor în stat”, a mai afirmat Tăriceanu.

El a adăugat că al treilea obiectiv este ”o nouă Constituţiei, un nou pachet de legi electorale şi o nouă lege privind finanţarea partidelor politice”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici