Tăriceanu: Băsescu a recunoscut că a intervenit şi încercat să saboteze desemnarea Corinei Creţu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut, marţi, că preşedintele Traian Băsescu a recunoscut luni că a intervenit şi a încercat să saboteze desemnarea Corinei Creţu pe portofoliul de politici regionale din CE.

623 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Băsescu a recunoscut că a intervenit şi încercat să saboteze desemnarea Corinei Creţu

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

”La Bruxelles nu se fac glume de genul ăsta, pe teme serioase, nu se fac glume, acolo nu se glumeşte, politica nu este o glumă, pentru că vizează la nivel european sute de milioane de oameni. Nimeni nu îşi permite să glumească, cum o face preşedintele aici. De fapt, glumeşte în ghilimele, pentru că el vrea să lasă impresia că sunt glume gafele pe care le face”, a spus Tăriceanu.

În opinia lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Băsescu a recunoscut, în declaraţia de presă de luni, de la Cotroceni, că a intervenit în problema comisarului, fără să aibă atribuţii în acest sens, pentru că atribuţiile îi revin Guvernului, şi a menţionat că acesta este un motiv pentru care a cerut suspendarea, pentru că ”a pus în pericol poziţia de comisar european din partea României”.

”Avem informaţii din gura lui Traian Băsescu, că a intervenit şi a încercat să saboteze desemnarea Corinei Creţu pentru poziţia de comisar pentru politici regionale”, a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că România va avea în CE un portofoliu "cu care n-o să ne fie ruşine" şi a arătat că lista vehiculată, în care pentru Corina Creţu apărea un portofoliu "neconvingător", a fost "o glumă lansată de la Bruxelles", de care premierul Ponta s-ar fi "speriat".

"Referitor la ce vântură Victor Ponta legat de comisar – cum o sabotează preşedintele pe Corinuţa... Vreau să ştiţi că toate discuţiile mele legate de funcţia de comisar, indiferent cu cine au fost făcute, au fost legate de nevoia asigurării unui portofoliu reprezentativ", a spus Băsescu, în declaraţia de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Băsescu a adăugat că lista de comisari vehiculată în care Corina Creţu apărea ca urmând să deţină un portofoliu "neconvingător" a fost "o glumă lansată de la Bruxelles".

"Eu ştiu că l-a descumpănit acea listă care a apărut cu numele Corina Creţu pe un portofoliu neconvingător. Ca să nu se sperie Victor Viorel, vreau să-i spun că a fost o glumă lansată de la Bruxelles. Oamenii de la Bruxelles au simţul umorului şi atunci au lansat acest lucru chiar la două zile după ce Victor Viorel povestea ce negocieri complicate a avut el pentru obţinerea unui portofoliu. Vă rog, sunteţi ziarişti, întrebaţi-l cu cine a negociat", a continuat preşedintele.

"Eu vă pot spune că România va avea un portofoliu cu care n-o să ne fie ruşine, dar Victor Viorel s-a speriat de o glumă şi s-a temut că i-am stricat negocierile complicate. Caraghios. V-aş spune mult mai mult dar este o regulă, să nu se vorbească în această perioadă, este un atribut al preşedintelui Comisiei", a mai spus el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici