Tăriceanu, despre demisiile din PSD şi majoritatea coaliţiei în Camera Deputaţilor: Nu am emoţii. Avem noi la Senat o majoritate care compensează

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că nu are emoţii în ceea ce priveşte asigurarea majorităţii parlamentare, precizând că „avem noi la Senat o majoritate care compensează”.

1787 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre demisiile din PSD şi majoritatea coaliţiei în Camera Deputaţilor: Nu am emoţii. Avem noi la Senat o majoritate care compensează

Tăriceanu, după demisiile din PSD şi majoritatea din Camera Deputaţilor: Nu am emoţii. Avem noi la Senat o majoritate care compensează

Întrebat, la finalul şedinţei de luni a Biroului Permanent al Senatului dacă are emoţii cu privire la majoritatea parlamentară, în contextul demisiilor mai multor deputaţi PSD, Tăriceanu a răspuns: „Nu am emoţii. De ce? Că nu am emoţii. Avem noi la Senat o majoritate care compensează”.

Reacţia preşedintelui Senatului vine în contextul mai multor demisii din PSD a unor deputaţi, săptămâna trecută.

Demisiile în lanţ din PSD de săptămâna trecută ar putea avea ca efect pierderea majorităţii PSD-ALDE la Camera Deputaţilor, în contextul în care cele două grupuri au în prezent 161 de aleşi, iar cvorumul trebuie asigurat de 165 deputaţi, iar legile organice trec cu majoritate plus unu din voturi.

PSD a avut 147 de deputaţi, însă după demisia mai multor social-democraţi din partid, grupul PSD la Camera Deputaţilor a rămas cu 142 de aleşi. Grupul ALDE este format din 19 deputaţi, deci în total PSD şi ALDE au acum 161 deputaţi.

Pentru adoptarea legilor organice este nevoie de o majoritate de jumătate plus unu la Camera Deputaţilor, iar pentru asigurarea cvorumului la votul final trebuie să fie prezenţi minimum 165 deputaţi.

La Senat, PSD-ALDE întruneşte majoritatea parlamentară, cele două grupuri având împreună 81 de senatori. Grupul senatorilor PSD are 69 de membri, iar cel al ALDE are 12 membri. Pentru a asigura majoritatea este nevoie de 69 de senatori.

Liviu Dragnea a declarat, întrebat dacă se aşteaptă să mai demisioneze şi alţi parlamentari din partid, că în cazul în care „nu mai e niciun acoperit, nu mai pleacă niciunul”. Liderul PSD a precizat că majoritatea parlamentară nu se pierde, ea se verifică la vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici