Tăriceanu, despre preşedinţia Senatului: Dragă Viorica, ai grijă, mai ai puţin şi eşti gata să ajungi cu „oferta” la mine!

Călin Popescu Tăriceanu susţine că premierul Viorica Dăncilă, după ce a oferit posturi de ministru parlamentarilor ALDE, acum a scos pe "tarabă" funcţia de preşedinte al Senatului. "Dragă Viorica, ai grijă, mai ai puţin şi eşti gata să ajungi cu «oferta» la mine!", scrie, pe Facebook, liderul ALDE.

4143 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre preşedinţia Senatului: Dragă Viorica, ai grijă, mai ai puţin şi eşti gata să ajungi cu „oferta” la mine!

Tăriceanu, despre preşedinţia Senatului: Dragă Viorica, mai ai puţin şi ajungi cu "oferta" la mine

"Observ de câteva zile o zbatere disperată a d-nei Dăncilă în încercarea de a se salva de la înec. A ajuns să promită cam tuturor parlamentarilor ALDE chiar portofolii ministeriale, doar - doar îi va convinge să i se alăture. Şi, cum n-a reuşit, acum a scos pe «tarabă», tot pentru colegii mei, inclusiv funcţia de preşedinte al Senatului, pe care am anunţat că o voi elibera la începutul sesiunii parlamentare de toamnă. A făcut-o chiar fără să-şi consulte colegii de partid care aspiră în mod natural la preluarea acestei demnităţi importante, în condiţiile în care partidul domniei sale are o majoritate", a scris Călin Popescu Tăriceanu duminică pe Facebook.

"Dragă Viorica, ai grijă, mai ai puţin şi eşti gata să ajungi cu «oferta» la mine!", a mai transmis liderul ALDE.

Acesta suţine că indiferent de metodele prin care liderul PSD încearcă să obţină sprijinul pentru Guvern, noul Executiv va trebui reconfirmat prin votul în Parlament.

"P.S. Toate aceste demersuri inspirate de consilierii cu care s-a pricopsit în ultima vreme sunt gândite în logica celor care o ghidonează: totul se vinde şi se cumpără! Orice ar face însă, şi indiferent de tertipurile la care apelează, finalul va fi acelaşi: va trebui să vină în faţa Parlamentului pentru a dovedi soliditatea susţinerii. Şi atunci...", a transmis Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, după ieşirea ALDE de la guvernare, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Şeful statului a mai spus că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament şi solicită declanşarea procedurii în acest sens.

În cazul în care noul Executivul nu va trece de Parlament, Iohannis susţine că există soluţii constituţionale pentru a nu intra într-o criză profundă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici