Tăriceanu despre referendum: Un capriciu al preşedintelui

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a apreciat, sâmbătă, la Suceava, că „e multă demagogie” în ceea ce priveşte motivul organizării referendumului pentru votul uninominal arătând că Legea votului uninominal există, iar reforma clasei politice nu se face prin schimbarea sistemului electoral.

3 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu despre referendum: Un capriciu al preşedintelui

Tăriceanu despre referendum: Un capriciu al preşedintelui

Tăriceanu a spus, într-o conferinţă de presă, că se vede de trei săptămâni că referendumul e inutil, pentru că Guvernul a aprobat prin asumarea răspunderii Legea privind votul uninominal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Este un capriciu al preşedintelui”, a spus Tăriceanu, care a precizat că preşedintele avea această posibilitate de a organiza un referendum, iar Guvernul a făcut tot ceea ce trebuie pentru organizarea în bune condiţii, deşi problema votului uninominal este închisă.

„E multă demagogie pe acest subiect. Reforma clasei politice nu se face prin schimbarea sistemului electoral, pentru că tot aceiaşi oameni care sunt astăzi în politică vor participa şi la viitoarele alegeri, fără îndoială”, a spus Tăriceanu.

El a arătat că reforma clasei politice este un proces de durată ce presupune o selecţie a unor alte elite, schimbarea „garniturilor” care au apărut după Revoluţie, după căderea comunismului.

„Asta ia timp”, a spus premierul.

El a subliniat că se pronunţă pentru vot uninominal pentru care şi-a asumat răspunderea, dar consideră că votul uninominal trebuie să respecte voinţa electoratului.

„Nu putem ca, practic, jumătate din voturile electoratului să se piardă şi acest electorat să nu fie reprezentat”, a spus Tăriceanu, care a motivat astfel de ce a făcut o anumită propunere pentru votul uninominal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici