Tăriceanu, despre votul în cazul Şova: Ne-am raportat la legea 96/2006. Nu au fost comentarii în plen

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că plenul Senatului s-a raportat, în cazul votului pe cererile de arestare ale lui Dan Şova şi Darius Vâlcov, la legea 96/2006, precizând că acest lucru s-a menţionat de două ori în plen şi ”nu a existat niciun comentariu”.

956 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre votul în cazul Şova: Ne-am raportat la legea 96/2006. Nu au fost comentarii în plen

Tăriceanu, despre votul în cazul Şova: Ne-am raportat la legea 96/2006. Nu au fost comentarii în plen (Imagine: Mediafax Foto / Marius Dumbraveanu)

Preşedintele Senatului a afirmat că în cursul dezbaterilor care au avut loc în plen, a făcut referire foarte clară şi explicită că plenul se raportează la ”legea 96/2006, articolul 24, alineatul 4, care prevede că ”în această situaţie, în care se cere încuviinţarea reţinerii şi arestării, este nevoie de majoritatea votului senatorilor”.

”Prin urmare, acest lucru a fost menţionat în două rânduri, şi în cazul senatorului Şova şi în cazul senatorului Vâlcov, nu a existat niciun fel de comentariu sau opinie potrivnică, deci a fost acceptat de întreg plenul”, a spus Tăriceanu.

El a precizat, despre intenţia PNL de a constesta la Curtea Constituţională decizia în cazul Vâlcov, că ”este dreptul constituţional al PNL să facă această sesizare şi, în cazul în care va exista o decizie a Curţii, există obligativitatea de conformare la deciziile CC”.

Întrebat dacă decizia Curţii se poate aplica, retroactiv, în cazul Şova, Tăriceanu a precizat că este prematur de anticipat decizia Curţii Constituţionale şi că mai întâi trebuie văzut dacă se face acest demers.

Întrebat dacă statutul parlamentarilor este mai presus de deciziile Curţii, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: ”Ştiu că a fost invocată o decizie a Curţii care a fost aplicată la unul din voturile de la Camera Deputaţilor. Ce vă pot spune este că există decizii ale Curţii, care se referă la o serie de situaţii, altele decât cea în care ne-am aflat noi astăzi”.

”Actualul Regulament, mai precis articolul 24, alineatul 4, la care m-am referit, nu a fost niciodată contestat la Curtea Constituţională”, a mai menţionat Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici