Tăriceanu: Domeniul economic este cel la care Geoană se pricepe cel mai puţin

Domeniul economic este cel la care liderul Partidului Social-Democrat, Mircea Geoană, se pricepe cel mai puţin, dar în care România a performat cel mai bine în ultimii ani, a afirmat, luni, premierul Călin Popescu Tăriceanu, în replică la raportul critic al PSD asupra guvernării.

12 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Domeniul economic este cel la care Geoană se pricepe cel mai puţin

Tăriceanu: Domeniul economic este cel la care Geoană se pricepe cel mai puţin (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă era vorba de politică externă, poate era altceva, dar domeniul economic este cel la care Geoană se pricepe cel mai puţin", a spus Tăriceanu, la postul public de televiziune.

El a făcut referire la un document din luna mai 2008 al Institutului Naţional de Statistică, arătând că produsul intern brut este dublu faţă de cel consemnat în 2004, iar cota unică de impozitare a permis creşterea substanţială a veniturilor. Premierul a apreciat că sistemul unic de impozitare ar trebui menţinut pentru o lungă perioadă.

Tăriceanu a arătat totodată că Fondul Monetar Internaţional a greşit atunci când a apreciat că România nu este capabilă să susţină singură politica macroeconomică şi a prezentat astfel analize ale căror rezultate au fost ulterior infirmate.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, după ce a prezentat un raport critic asupra guvernării Tăriceanu, că România este astăzi ca un Citroen condus fără frână, fără direcţie, condus de un şofer nepriceput, al cărui instructor de şofat seamănă cu cetăţeanul turmentat.

Liderii PSD au prezentat, luni, un raport asupra guvernării 2004-2007, intitulat "O mie două sute de zile de haos în România – Putere fără guvernare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici