Tăriceanu: După alegerile locale, PNL şi PSD ar putea ajunge pe primele poziţii în opţiunile de vot

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, vineri, la Şcoala de vară a Tineretului Liberal că incapacitatea şi incompetenţa actualului Executiv vor duce la o scădere majoră a PDL, iar contextul politic "cu totul aparte" va permite ca, după alegerile locale, PNL să fie printre primele două partide politice.

22 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: După alegerile locale, PNL şi PSD ar putea ajunge pe primele poziţii în opţiunile de vot

Tăriceanu: După alegerile locale, PNL şi PSD ar putea ajunge pe primele poziţii în opţiunile de vot (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Fostul prim-ministru liberal şi lider PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la Şcoala de vară a Tineretului Naţional Liberal (TNL) având ca temă alegerile din 2012, că PDL îşi va arăta toate punctele slabe, respectiv incapacitatea, lipsa de oameni de valoare şi a valorilor ideologice, ex-premierul "prevăzând un scor slab" la alegeri.

În opinia lui Tăriceanu, contextul actual dă o şansă PNL şi PSD să ajungă primele două partide din România, precizând că doar soarta Partidului Naţional Liberal îl interesează.

În acest context, liberalul a susţinut că PDL este principalul adversar în campanie, PSD fiind un adversar ideologic. "Prefer să mă bat în idei şi proiecte decât cu cei cu idei populiste ce prind electoratul cu promisiuni deşănţate", a spus fostul prim-ministru al Guvernului 2004-2008.

Tăriceanu a dat exemplu promisiunile din toamna anului 2008 privind majorarea cu 50 la sută a salariilor profesorilor, el opunându-se, iar acum PNL poate să stea "cu fruntea sus", deşi l-a costat voturi.

"Fardul a început să cadă, iar PDL decontează acum", a completat Călin Popescu Tăriceanu.

El a arătat că la alegerile locale va fi necesară o selecţie a candidaţilor şi a avertizat să nu fie admişi în PNL oportunişti. "Nu trebuie o adunătură de prisos", a subliniat deputatul PNL.

Fostul premier a spus că se uită în Parlament şi observă că o treime din cei de la PDL au fost în PNL. "Oameni care nu au convingeri liberale, ci interse de afaceri, de gaşcă", a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu le-a spus tinerilor liberali să se aştepte la alegeri ca PDL să cumpere voturi. "Este un partid absolut jalnic", a mai spus fostul preşedinte al PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici