Tăriceanu evită să-şi anunţe candidatura la şefia PNL

Liberalul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă seară, că nu este preocupat, spre deosebire de alţi liberali, de funcţii, evitând să anunţe o candidatură şi menţionând că preferă un Congres dedicat dezbaterii proiectelor PNL unuia destinat alegerii unei noi conduceri.

19 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu evită să-şi anunţe candidatura la şefia PNL

Tăriceanu evită să-şi anunţe candidatura la şefia PNL (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Spre deosebire de mulţi alţii care doresc funcţii şi li se pare că aceasta este miza cea mai importantă politică pentru ei, eu sunt preocupat, îmi doresc ca PNL să fie capabil să reprezinte opţiunile electoratului propriu în aşa fel încât vocea noastră să fie credibilă, să poată să fie auzită, să fim într-adevăr cel mai reprezentativ partid pe zona de centru-dreapta. Privesc viitorul Congres din această perspectivă şi nu dintr-o miză de alegeri", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul PNL a menţionat că nu vede necesar un Congres a cărui principală miză să fie modificarea Statutului şi alegerile, propunând un congres-dezbatere naţională pe valorile liberale şi proiectele PNL.

"Nu văd necesar un Congres acum a cărui miză principală o reprezintă modificarea Statutului, şi ea foarte frecventă - şi în mod greşit frecventă - şi alegerile. Noi ar fi trebuit să facem un Congres în care două zile şi jumătate să provocăm o dezbatere naţională pe valorile liberale, pe actualitatea lor, pe proiectele noastre, pe ceea ce reprezintă adevărata alternativă liberală la actuala guvernare. Din păcate trebuie să constat că acest lucru pare să fie mai degrabă sub semnul întrebării, să râmână un deziderat şi să se concentreze Congresul pe chestiuni de politică internă care nu sunt de interes pentru cetăţeni şi pentru publicul larg", a spus Tăriceanu.

În plus, el a refuzat să răspundă întrebărilor privind eventuala sa candidatură, evitând să dea răspunsuri clare şi în privinţa modului în care se va alege noua conducere a PNL varianta moţiunilor sau varianta candidat-funcţie sau o altă variantă.

Preşedintele PNL, Crin Anotonescu, a declarat, sâmbătă seară, după şedinţa Delegaţia Permanentă, că liberalii se vor reuni în Congres extraordinar în 5-6-7 martie, propunerea sa fiind votată cu 85 de voturi "pentru", patru "împotrivă" şi 26 de abţineri.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă seară, că va candida pentru un nou mandat de preşedinte al PNL, în condiţiile în care îi vor fi acceptate documentele politice şi propunerile de modificare a Statutului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici