Tăriceanu: I-am înmânat preşedintelui programul nostru care nu poate fi aplicat decât de premier PNL

Preşedintele PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, la finalul consultărilor de la Cotroceni, că i-a înmânat şefului statului planul de acţiune al liberalilor în domeniu economic, care nu poate fi îndeplinit decât dacă premierul Guvernului este din partea PNL.

16 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: I-am înmânat preşedintelui programul nostru care nu poate fi aplicat decât de premier PNL

Tăriceanu: I-am înmânat preşedintelui programul nostru care nu poate fi aplicat decât de premier PNL (Imagine: Mediafax Foto)

"I-am prezentat domnului preşedinte punctul nostru de vedere, care este axat pe necesitatea alcătuirii cât mai grabnice a unei majorităţi parlamentare şi, prin urmare, a unui guvern capabil să întreprindă măsurile necesare prevenirii efectelor crizei economice globale, limitării acestor efecte şi luării unor măsuri active în aşa fel încât România să-şi continue traseul şi tendinţa economică pe care a cunoscut-o în cei patru ani. În acest sens, i-am şi înmânat domnului preşedinte planul nostru de acţiune în acest domeniu economic, care vizează creşterea economică şi locurile de muncă şi care este o condiţia absolută pentru participarea PNL la guvernare", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul PNL a subliniat că propunerile PNL "nu pot fi realizate decât dacă avem garanţii clare, care înseamnă că premierul nu poate fi decât din partea PNL".

El a adăugat că liberalii i-au spus şefului statului că au disponibilitatea de a discuta cu toate partidele politice şi că PNL este dispus să facă concesii de la programul de guvernare.

"În perioada următoare vor urma, probabil, discuţii între partide, unde se va vedea dacă există compatibilitate între aceste principii, programe, cel puţin (..)acestea sunt elementele fundamentale pe baza cărora PNL va discuta cu celelate partide. I-am arătat ( preşedintelui n.r.) că avem disponibilitate pentru a discuta cu toate partidele. Deci, începând de la dreapta la stânga nu avem niciun fel de preferinţă. Prin urmare, putem să discutăm cu UDMR cu care am şi făcut o discuţie şi o înţelegere prealabilă, discutăm şi cu PSD şi cu PDL, fără să facem concesii de la ceea ce reprezintă interesele electoratului liberal, a celor care au votat în aceste alegeri într-un număr consistent, care ne-au permis să fim una din cele trei mari forţe politice ale României", a spus Tăriceanu.

Tăriceanu a afirmat, la Cotroceni, la începutul consultărilor, că PNL poate face "concesii" de la programul de guvernare, dar că liberalii au elemente din program care sunt ne-negociabile.

El a a menţionat că va ţine la curent presa, în perioada următoare, pe măsură ce vor avea loc "evoluţii notabile".

Citeşte şi:

Schimb de replici Băsescu-Tăriceanu, la începutul consultărilor de la Cotroceni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici