Tăriceanu îi invită, oficial, pe Geoană şi Stolojan la o discuţie TV

Liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu a transmis preşedintelui PSD, Mircea Geoană, şi prim-vicepreşedintelui PD-L, Theodor Stolojan, o scrisoare prin care îi invită să participe vineri, 21 noiembrie, la o dezbatere televizată despre programele propuse românilor de către aceste partide.

11 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu îi invită, oficial, pe Geoană şi Stolojan la o discuţie TV

Tăriceanu îi invită, oficial, pe Geoană şi Stolojan la o discuţie TV (Imagine: Mediafax Foto)

Dezbaterea televizată ar urma să aibă ca temă programele pe care aceste partide le propun românilor, având în vedere şi programul de creştere economică şi locuri de muncă, adoptat de Guvern, informează Executivul printr-un comunicat.

"Mă aştept, (...) să veniţi în faţa românilor cu propriile dumneavoastră soluţii”, se arată în scrisoarea transmisă celor doi lideri politici de şeful Executivului, potrivit sursei citate.

Guvernul a revenit ulterior cu un comunicat în care se precizează că în scrisoare se spune: "Din acest motiv, vă invit vineri, 21 noiembrie, la o dezbatere privind programele pe care le avem pentru România" şi că şeful Executivului a lăsat la latitudinea celor doi lideri politici stabilirea orei şi a locului dezbaterii.

"Premierul Tăriceanu consideră că românii aşteaptă soluţii concrete care să asigure creşterea economică, să le garanteze locurile de muncă, precum şi creşterea pensiilor şi a salariilor. De aceea, Guvernul a propus un plan de măsuri pentru creştere economică şi locuri de muncă, care conţine soluţii concrete şi termene precise", se arată în comunicat.

Premierul Tăriceanu este citat în comunicat, afirmând că acest plan este unul "bazat pe principii responsabile, de dreapta, prin care vom stimula creşterea economică, vom încuraja investiţiile şi vom scădea taxele, astfel încât fiecare român să aibă mai mulţi bani în buzunar.

Miercuri seara, într-o emisiune a postului public de televiziune,Tăriceanu i-a invitat pe Mircea Geoană şi Theodor Stolojan să participe, până la sfârşitul acestei săptămâni, la o dezbatere privind planul de sprijinire a economiei, susţinând că aceştia nu au făcut altceva decât să critice acţiunile Guvernului.

"Mă deranjează că, în timp ce noi vorbim de măsuri concrete, stânga, mă refer la PSD şi PDL, stau ca galeria la meciul de football şi comentează, fluieră şi asigură locul chibiţului. Vreau să-i invit şi pe Mircea Geoană şi pe Theodor Stolojan la o dezbatere deschisă până vineri pe acest plan de măsuri, pentru că, în timp ce noi am prezentat un set de măsuri concrete, ei nu au făcut decât să critice şi să vorbească în generalităţi", a spus Tăriceanu.

În replică, prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu trebuie să înceteze campania electorală făcută din sediul Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici