Tăriceanu îi scrie lui Anastase că va colabora cu deputaţii în cazul Sterling

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu declară, într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Camerei Roberta Anastase, că nu are nimic de ascuns în privinţa contractului Sterling şi că nu intenţionează să folosească niciun privilegiu pentru influenţa ancheta parlamentară în acest caz.

16 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu îi scrie lui Anastase că va colabora cu deputaţii în cazul Sterling

Tăriceanu îi scrie lui Anastase că va colabora cu deputaţii în cazul Sterling (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Din primul moment în care a fost adus în atenţia publică acordul petrolier dintre Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Sterling Resources LTD, am declarat că ofer suportul meu deplin pentru orice fel de anchetă, iniţiată de orice instituţie a statului, pentru elucidarea tuturor aspectelor legate de acest acord. În acest sens, la nivelul Camerei Deputaţilor, atât eu cât şi colegii mei liberali am susţinut desfăşurarea unei anchete parlamentare de către Comisia pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor", afirmă Tăriceanu.

Referindu-se la solicitarea adresată, marţi, Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, de PDL, privind o anchetă în cazul său, fostul premier spune că nu are nimic de ascuns şi că intenţionează să folosească nici un privilegiu şi nici o prevedere legată de imunitatea parlamentară, conferite de statutul de deputat sau de cel de fost prim-ministru, pentru a influenţa această anchetă.

"Consider că acest caz trebuie investigat cu atenţie şi seriozitate, interesul comun al tuturor fiind aflarea adevărului. Prin intermediul dumneavoastră, preşedintele Camerei Deputaţilor, îi asigur pe toţi deputaţii de faptul că susţin toate demersurile desfăşurate la nivelul Camerei în vederea reglementării corecte şi transparente a tuturor chestiunilor legate de acest subiect. Am toată disponibilitatea de a oferi colegilor deputaţi orice informaţii necesare pentru a face lumină în acest caz", precizează fostul premier liberal.

PDL va cere acordul Parlamentului pentru începerea urmăririi penale a fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu în cazul Sterling, a anunţat, marţi, deputatul democrat-liberal Sever Voinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici