Tăriceanu: În momentul de faţă nu există o altă majoritate în Senat

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a subliniat, luni, că în momentul de faţă nu există o altă majoritate politică în Senat, întrebat despre declaraţiile liderilor senatorilor opoziţiei privind schimbarea majorităţii în cele două Camere.

293 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: În momentul de faţă nu există o altă majoritate în Senat

Tăriceanu: În momentul de faţă nu există o altă majoritate în Senat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

”În momentul în care sunt făcute declaraţii politice publice de către PNL sigur că le înregistrez , cum e şi normal. De aici, a merge mai departe şi a trage o concluzie e o cale lungă. În momentul de faţă nu există o altă majoritate politică în Senat, aşa încât vă rog să trageţi consecinţele, aşa cum le trag şi eu, şi să constataţi acest lucru”, a spus Tăriceanu.

Liderul grupului fostului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a anunţat duminică la finalul şedinţei grupurilor parlamentare PNL că la Senat liberalii ar avea o majoritate negociată, iar la nivel informal este vehiculată varianta preluării şefiei acestei camere a Parlamentului de către Vasile Blaga.

Dumitru Oprea a susţinut că în Senat, în curând, ”grupurile de forţă” vor fi inversate.

Oprea a fost întrebat dacă în prezent, înainte de începerea sesiunii parlamentare, pe câte voturi se bazează în plus faţă de cele ale grupului noului PNL. ”Suficiente încât să devenim majoritari”, a replicat senatorul PNL.

El a fost întrebat dacă au liberalii suficiente voturi pentru a deveni majoritari. ”Eu zic că da”, a replicat Oprea, confirmând negocieri purtate cu ”succes”.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici