Tăriceanu: Integritatea şi independenţa Georgiei sunt esenţiale pentru România

Integritatea şi independenţa Georgiei sunt esenţiale pentru România şi securitatea din zona Mării Negre, iar crearea unui cadru de stabilitate în regiune reprezintă o prioritate, a declarat, joi, premierul Călin Popescu Tăriceanu, la finalul întrevederii cu senatorul american Richard Lugar.

21 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Integritatea şi independenţa Georgiei sunt esenţiale pentru România

Tăriceanu: Integritatea şi independenţa Georgiei sunt esenţiale pentru România (Imagine: Mediafax Foto)

"Integritatea şi independenţa Georgiei sunt pentru România un punct esenţial, iar acest subiect va face şi obiectul discuţiilor pe care le vom avea la Consiliul European, de luni, de la Bruxelles", a spus Tăriceanu.

El a arătat că realizarea unui cadru de securitate şi de stabilitate în regiunea Mării Negre este o prioritate pentru România, ca şi pentru partenerii europeni.

"Problema conflictelor îngheţate din regiune este una extrem de actuală, care trebuie să beneficieze de o poziţie comună din partea ţărilor europene, pentru a găsi soluţiile de rezolvare a acestora", a adăugat Tăriceanu.

La rândul său, senatorul american a spus că apreciază rolul României în ceea ce priveşte securitatea regiunii şi a făcut referire la "importanţa integrităţii teritoriale a naţiunilor".

La Bruxelles vor avea loc luni, 1 septembrie, lucrările Consiliului European Extraordinar pe tema conflictului din Georgia, la care va participa şi premierul Tăriceanu.

Potrivit site-ului Congresului american, în contextul incursiunii Rusiei în Georgia, senatorul republican de Indiana, Richard G. Lugar, se află într-un turneu de două săptămâni în nouă ţări, misiunea sa axându-se pe securitatea energetică a Alianţei transatlantice.

Conform sursei citate, Lugar are programate întâlniri cu oficiali din Franţa, Georgia, Azerbaidjan, Turcia, România, Ungaria, Ucraina, Germania, dar şi cu oficiali de la sediul NATO de la Bruxelles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici