Tăriceanu, Motreanu, Săftoiu, printre liberalii care nu au votat

Liberalii care s-au împotrivit alegerii noii conduceri a partidului pe sistem de vot cu liste au rămas consecvenţi acestei poziţii, atât prin refuzul de a se afla în echipa propusă de Ludovic Orban, cât şi prin gestul de a nu vota vreuna din listele prezentate Congresului.

10 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, Motreanu, Săftoiu, printre liberalii care nu au votat

Tăriceanu, Motreanu, Săftoiu, printre liberalii care nu au votat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Printre liberalii care au refuzat să îşi exercite dreptul de vot, legitimând atât modalitatea de alegere a conducerii, cât şi una dintre echipe, s-au aflat fostul preşedinte liberal Călin Popescu Tăriceanu şi deputaţii Dan Motreanu şi Adriana Săftoiu.

Potrivit unor surse participante la Congres, nici deputatul Ciprian Dobre nu ar fi votat.

Pe de altă parte, omul de afaceri Dinu Patriciu, susţinător al lui Crin Antonescu şi al sistemului propus de acesta, a preferat să nu mai aştepte rândul la vot al organizaţiei Prahova, din care face parte, părăsind lucrările Congresului.

Liberalul Dinu Patriciu a declarat, vineri, că susţine moţiunea lui Crin Antonescu, arătând că aceasta i se pare "cea mai bună formulă pentru PNL".

Ludovic Orban, Călin Popescu Tăriceanu, Dan Motreanu şi Adriana Săftoiu au votat, joi, în Delegaţia Permanentă a PNL, împotriva proiectul de Statut al partidului propus de Crin Antonescu, care prevedea vot pe liste pentru conducerea partidului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse liberale.

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu l-a criticat dur, la Congresul extraordinar de vineri, pe Crin Antonescu, pentru inconsecvenţă pentru că susţine votul pe liste, precizând că prin discursul său la Congres a încercat să creeze un fel de abureală, de confuzie pentru a justifica Congresul şi Statutul nedemocratic.

Ludovic Orban, care a candidat la şefia partidului, le-a propus unor adversari ai votului pe liste precum Teodor Meleşcanu, Adriana Săftoiu, Dan Motreanu, Ciprian Dobre să facă parte din echipa sa, însă a fost refuzat, au declarat pentru MEDIAFAX surse liberale.

Crin Antonescu a fost reconfirmat, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al PNL, el obţinând, împreună cu echipa pe care a propus-o pentru conducerea partidului, 986 de voturi din partea delegaţilor la Congres, contracandidatul său, Ludovic Orban, având 357 voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici