Tăriceanu: Nu-mi făceam nicio iluzie că Iohannis nu va recurge la sesizarea CCR pe legile Justiţiei

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că era de aşteptat ca şeful statului, Klaus Iohannis, să sesizeze CCR în legătură cu legile Justiţiei, precizând că sesizarea suplimentară a Comisiei de la Veneţia are ca scop încetinirea procesului de aplicare a legilor.

885 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Nu-mi făceam nicio iluzie că Iohannis nu va recurge la sesizarea CCR pe legile Justiţiei

Tăriceanu: Nu-mi făceam nicio iluzie că Iohannis nu va recurge la sesizarea CCR pe legile Justiţiei

"Era ceva de aşteptat ca preşedintele, odată ce legile ajung la instituţia prezidenţială, să sesizeze CCR. Nu-mi făceam niciun fel de iluzie că nu va recurge la acest instrument. Nu sunt în măsură să vă spun în mod categoric, dar aţi reţinut că, şi am spus-o şi eu, a menţionat-o şi ministrul Justiţiei, CCR când face controlul de constituţionalitate integrează întotdeauna şi recomandările Comisiei de la Veneţia. Deci sesizarea suplimentară a Comisiei de la Veneţia pare mai degrabă un demers care să încetinească sau să amâne momentul punerii în aplicare al acestor legi", a afirmat Tăriceanu după şedinţa Biroului permanent al Senatului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că va sesiza Curtea Constituţională şi Comisia de la Veneţia pe pachetul de legi ale Justiţiei. Şeful statului a mai anunţat că după ce CCR se va exprima va face o nouă analiză a legilor şi va decide atunci dacă se impune o reexaminare. Klaus Iohannis a amintit inclusiv de Ordonanţa 13, acuzând partidul de guvernământ de asalt asupra Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici