Tăriceanu: Nu voi cere demisia lui Chiuariu

Acţiunea Direcţiei Naţionale Anticorupţie împotriva ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu, seamănă mai degrabă cu o "problemă de ordin politic", a declarat, miercuri, premierul Călin Popescu Tăriceanu, precizând că nu intenţionează să ceară demisia ministrului.

2 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Nu voi cere demisia lui Chiuariu

Tăriceanu: Nu voi cere demisia lui Chiuariu

Solicitat de mass-media să se pronunţe asupra acţiunilor guvernamentale de combatere a corupţiei, în general şi a situaţiei ministrului Justiţiei, în special, în conferinţa de presă organizată după întâlnirea cu omologul său bulgar, Tăriceanu a arătat că lupta împotriva corupţiei a reprezentat o preocupare constantă a Guvernului, iar România nu ar fi devenit membru al UE dacă în acest domeniu nu ar fi fost înregistrate performanţe notabile.

"Ceea ce se întâmplă însă astăzi seamănă mai degrabă cu o problemă de ordin politic în care e implicată, din păcate, o instituţie care ar trebui să stea în afara jocurilor politice, şi mă refer aici clar la Parchet. Nu am nici cea mai mică intenţie să îi cer ministrului Justiţiei să demisioneze, însă vreau să trag un semnal de alarmă deoarece nu e prima dată când un ministru e pus sub acuzare, pentru ca apoi să se dovedească faptul că e complet nevinovat", a spus premierul.

Premierul i-a menţionat în acest caz pe Teodor Atanasiu, ca fost ministru al Apărării, pe Codruţ Şereş, fostul ministru al Economiei, şi pe Zsolt Nagy, fostul ministru al Comunicaţiilor.

"Cred că ar trebui să fim mai precauţi în a lansa acuzaţii nefondate la adresa unor membri ai Cabinetului care, apoi, datorită prevederilor legislative, ar trebui să demisioneze, iar ulterior să constatăm că nu sunt vinovaţi", a declarat şeful Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici