Tăriceanu: O variantă în lucru pentru după prezidenţiale - Iohannis premier cu Guvern politic

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, la o emisiune de la Antena 3, că două dintre posibile variante de Guvern după prezidenţiale ar putea fi menţinerea lui Klaus Iohannis ca premier şi formarea unui guvern politic sau formarea unei coaliţii care să-l menţină pe Iohannis.

25 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: O variantă în lucru pentru după prezidenţiale - Iohannis premier cu Guvern politic

Tăriceanu: O variantă în lucru pentru după prezidenţiale - Iohannis premier cu Guvern politic (Imagine: Mediafax Foto/Publimedia)

"Ar putea să fie agreată o formulă de genul: Klaus Iohannis să rămână prim-ministru şi să se formeze un Guvern politic. (...) S-ar putea să se formeze o coaliţie după alegeri care la fel să nu agreeze un prim-ministru al unui partid ca să îi dea predominanţa acelui partid şi să dorească să-l menţină pe Klaus Johannis prim ministru. Sunt şi aceste variante în lucru", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul deputaţilor PNL a explicat referindu-se la prima variantă că menţinerea lui Iohannis ca premier ar putea fi preferată de un candidat la prezidenţiale care să nu-şi dorească ca premierul din propriul său partid să-i devină concurent.

"De ce să nu rămână Klaus Iohannis prim-ministru? O să vă dau aşa ca să vedeţi o simplă apreciere. S-ar putea de exemplu dacă unul din cei care candidează la alegerile prezidenţiale să iasă preşedinte să nu-i convină să aibă un prim ministru din propriul partid care să devină un concurent şi să prefere să îl aibă pe Klaus Johannis prim ministru. Este o variantă", a spus Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici