Tăriceanu: PNL doreşte încrederea alegătorilor "şi pe mai departe"

Liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu le-a spus liderilor sindicali, după ce i-a anunţat că acceptă majorarea salariului minim de la 1 octombrie, că PNL, ca partid aflat la guvernare, vrea să continue acest "exerciţiu" şi că doreşte să obţină încrederea alegătorilor "şi pe mai departe".

10 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: PNL doreşte încrederea alegătorilor "şi pe mai departe"

Tăriceanu: PNL doreşte încrederea alegătorilor "şi pe mai departe" (Imagine: Mediafax Foto)

"Prin prisma faptului că suntem partid aflat la guvernare şi nu ne putem juca cu cifrele, nu vrem să amăgim oamenii cu promisiuni fără acoperire. Sigur că avem ambiţia de a ne continua acest exerciţiu, care a dus la o schimbare radicală a modului în care România se înfăţişează în ultimii patru ani, şi vrem să obţinem încrederea alegătorilor şi pe mai departe", a spus Tăriceanu liderilor de sindicat.

El le-a transmis acest lucru după ce a propus reprezentanţilor confederaţiilor sindicale, în discuţia de la Guvern, să accepte ca salariul minim să fie majorat la 540 de lei de la 1 octombrie şi la 600 de lei de la 1 ianuarie 2009, cu o creştere ulterioară graduală de o sută de lei pe an.

Premierul a mai propus sindicatelor ca, în cadrul unei strategii pe termen lung, creşterea salarială să fie graduală şi anuală, astfel încât salariul minim brut să înregistreze o creştere anuală de aproximativ 100 de lei, pentru a se apropia la jumătate din salariul mediu.

"Propunem un set de măsuri fără ca echilibrele macroeconomice să fie afectate, fără ca tendinţa de diminuare a inflaţiei să fie cumva periclitată, fără ca această creştere economică absolut necesară la un nivel foarte înalt, care să ne permită reducerea decalajelor cu celelalte ţări europene dezvoltate, să fie cumva ameninţat în viitor. Suntem în măsură să vă propunem un set de măsuri care să stea la baza unui accord tripartit guvern-sindicate-partide şi care să reglementeze de data aceasta pe termen mediu şi lung, până la orizontul anului 2014, atingerea unui obiectiv fundamental care să asigure coeziunea socială", a spus Tăriceanu sindicaliştilor.

Liderii sindicatelor şi cei ai patronatelor se întâlnesc, miercuri, cu premierul Tăriceanu, pentru a discuta despre majorarea salariului minim, după ce au fost consultaţi şi reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României (BNR).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici