Tăriceanu preconizează alegeri anticipate după alegerile prezidenţiale

Liderul PNL Călin Popescu Tăriceanu a apreciat, vineri, că actualul Guvern nu îşi va duce mandatul la final şi că ar fi posibil să aibă loc alegeri anticipate după alegerile prezidenţiale, el lansând totodată un atac dur la adresa Executivului, despre care a spus că este format din "incompetenţi".

16 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu preconizează alegeri anticipate după alegerile prezidenţiale

Tăriceanu preconizează alegeri anticipate după alegerile prezidenţiale

Într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, preşedintele PNL a lansat un atac dur la adresa Guvernul Boc, pe care l-a caracterizat ca fiind format din "incompetenţi" şi despre care a spus că nu este în stare să gestioneze problemele reale ale ţării.

Liderul liberal a afirmat că premierul Emil Boc face "gafe inacceptabile" şi nu mai poate avea autoritate nici măcar în zona juridică după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţională ordonanţa de urgenţă privind interzicerea cumulării pensiei cu salariul de la stat.

"Aşa cum decurg lucrurile, mi se pare că viitorul este prost pentru români. Avem de-a face cu un Guvern de oameni incompetenţi, în care se detaşează actualul prim-ministru, care face gafe inacceptabile pentru o persoană care este cadru didactic universitar la o facultate de ştiinte juridice, care are pretenţii de un minin de cunoştinte juridice", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

El a susţinut că Emil Boc dăduse asigurări că ordonanţa de urgenţă este constituţională, dar acest lucru a fost invalidat de către Curtea Constituţională.

"Deci, nu mai putem să-l credem pe domnul Boc pe subiectele economice, unde nu are nici cea mai mică pricepere, dar nici măcar în zona juridică unde avea pretenţia că se pricepe", a adăugat Tăriceanu.

Liderul PNL a mai spus că actualul Guvern este incapabil să gestioneze situaţia actuală şi să ia măsuri pentru contracararea crizei economice.

"Agenda Guvernului e complet defazată de cea publică. Se pierd locurile de muncă masiv, criza mondială nu a ajuns la nivelul minim, trebuie să ne aşteptăm la efecte şi mai puternice. În aceste condiţii trebuie luată o atitudine. Şi Guvernul nu pare capabil nici măcar să sesizeze problemele, nici nu are competenţa necesară", a susţinut fostul prim-ministru.

El consideră că vinovat de incapacitatea Guvernului ar fi chiar Emil Boc, care nu ar reuşi să imprime o direcţie clară de guvernare.

Tăriceanu crede că Traian Băsescu încearcă să dea o mână de ajutor actualului guvern, deşi nu acesta ar fi rolul său.

"Acest Guvern dă dovada unei lipse clare de capacitate de guvernare. Iar Băsescu sesizează acest lucru, că e mai deştept decât ei şi vrea să suplinească într-un fel, dar nu acesta e rolul preşedintelui. Nu se poate să facă Băsescu ceea nu face Guvernul!", consideră preşedintele PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici