Tăriceanu: Primarul Braşovului încearcă să arate că specia baronilor nu este pe cale de dispariţie

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, aflat, joi, la Braşov, a cerut Biroului Electoral Judeţean să se sesizeze faţă de atitudinea primarului municipiului Braşov, George Scripcaru, care ar împiedica partidele politice contracandidate ale PDL să îşi deruleze campania electorală.

20 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Primarul Braşovului încearcă să arate că specia baronilor nu este pe cale de dispariţie

Tăriceanu: Primarul Braşovului încearcă să arate că specia baronilor nu este pe cale de dispariţie

Tăriceanu a spus că în ultimele zile a primit mai multe sesizări din partea reprezentanţilor filialei Braşov a PNL, privind modul în care primăria municipiului împiedică acţiunile de campanie ale liberalilor şi a apreciat că primarul Scripcaru încearcă să demonstreze că "specia baronilor nu este pe cale de dispariţie".

Potrivit preşedintelui PNL, primarul municipiului Braşov, George Scripcaru (PDL), ar trimite controale la proprietarii privaţi care au încheiat contracte de închiriere, pentru campania electorală, cu PNL şi cu alte partide contracandidate PDL, somându-i să înlăture panourile electorale şi bannerele pe motiv că că nu au obţinut avizele din partea administraţiei locale.

"Condamn atitudinea primarului municipiului Braşov, care încearcă să ne arate că specia baronilor nu este pe cale de dispariţie şi vrea să devină unul dintre baronii de seamă ai politicii româneşti, prin atitudinea de a nu-i lăsa pe contracandidaţi să îşi desfăşoare normal campania şi monitorizând spaţiile de afişaj sau bruind evenimentele altor partide. Este o atitudine inacceptabilă care mă face să mă gândesc la prima campanie electorală la care am participat, cea din 1990, când existau asemenea practici. Dar ele erau atunci rezultatul unei gândiri totalitariste. La unii, chiar dacă sunt mai tineri, ele nu au dispărut", a spus Tăriceanu.

El a precizat că va sesiza Biroul Electoral Judeţean Braşov faţă de atitudinea primarului Scripcaru.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a ajuns, joi dimineaţă, în municipiul Braşov, unde a vizitat una dintre aripile Spitalului Judeţean, care a fost modernizată în acest an cu fonduri de la Guvern şi a spus că acesta este unul dintre cele mai moderne spitale din România. În aripa renovată a spitalului urmează să funcţioneze, începând de joi, un ambulatoriu integrat.

Tăriceanu a mers apoi la Bastionul Postăvarilor şi la baza de sportivă Agrement, ambele fiind renovate tot în acest an cu fonduri de la Consiliul Judeţean Braşov.

La ora transmiterii acestei ştiri, premierul urma să se deplaseze la Râşnov cu trenul de epocă. În această localitate, Tăriceanu va vizita campusul liceal, care reprezintă tot o investiţie făcută cu fonduri de la Guvern.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici