Tăriceanu: Regret că Parlamentul a procedat cu superficialitate în cazul Strategiei de apărare

Preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu şi-a exprimat marţi regretul referitor la aprobarea Strategiei naţionale de apărare de Parlament, considerând că documentul a fost tratat "cu superficialitate".

833 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Regret că Parlamentul a procedat cu superficialitate în cazul Strategiei de apărare

Tăriceanu: Regret că Parlamentul a procedat cu superficialitate în cazul Strategiei de apărare (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Regret că Parlamentul a procedat cu superficialitate în cazul unui document de o aşa importanţă", a declarat Tăriceanu, după şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

"Documentul intitulat Strategia de apărare este un document de slabă calitate, de slabă factură, cu un conţinut care este criticabil în foarte multe puncte, care are accentele greşite. În loc să fie accentul pus pe cetăţean, pe asigurarea securtăţii cetăţeanului, nemaivorbind de faptul că în document se face o permanentă confuzie între strategia de apărare şi strategia de securitate, conceptele sunt amestecate, dar ele sunt cu totul şi cu totul diferite", a spus preşedintele Senatului.

Referitor la absenţa parlamentarilor din grupurile ALDE de la vot, anunţată anterior printr-un comunicat de presă, Tăriceanu a explicat că punctul său de vedere şi al colegilor de partid "este un punct bine definit şi care nu se regăseşte în documentul care astăzi a fost aprobat de Parlament şi elaborat de Cotroceni".

Camera Deputaţilor şi Senatul au aprobat Strategia naţională de apărare a ţării, cu 282 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi o abţinere, numărul necesar de voturi pentru adoptare fiind 278.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici