Tăriceanu: România susţine proiectul antirachetă, dar fără "ostilizarea" Rusiei

România susţine extinderea proiectului de construire a unui scut antirachetă, dar fără "ostilizarea" Rusiei care trebuie să înţeleagă că poate fi un partener al Uniunii Europene şi NATO în aplicarea unor astfel de măsuri globale de protecţie, a declarat, marţi, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu: România susţine proiectul antirachetă, dar fără "ostilizarea" Rusiei

Tăriceanu: România susţine proiectul antirachetă, dar fără "ostilizarea" Rusiei

"România susţine fără rezerve extinderea acestui proiect astfel încât să acopere ţări ca România şi Bulgaria, care au doar o parte acoperită în ceea ce priveşte infrastructura de apărare antibalistică. Extinderea acestui proiect nu trebuie realizată prin ostilizarea Rusiei, care trebuie să înţeleagă că poate fi un partener al UE şi NATO", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Praga, după întâlnirea cu omologul său ceh, Mirek Topolanek.

Tăriceanu a arătat că România, ca flanc sud-estic al NATO, este preocupată de riscurile care pot apărea din zone situate în afara Alianţei Nord-Atlantice.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu se află, marţi, în vizită oficială în Cehia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici