Tăriceanu: România va acorda Georgiei un ajutor umanitar de urgenţă

Guvernul îşi arată disponibilitatea de a răspunde apelului la solidaritate primit din partea Executivului de la Tbilisi, iar România va acorda Georgiei un ajutor umanitar de urgenţă, care va consta probabil în medicamente şi echipamente medicale, a declarat, miercuri, premierul Tăriceanu.

21 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: România va acorda Georgiei un ajutor umanitar de urgenţă

Tăriceanu: România va acorda Georgiei un ajutor umanitar de urgenţă (Imagine: Mediafax Foto)

"Guvernul României îşi arată disponibilitatea de a răspunde apelului de solidiritate primit din partea Guvernului georgian privind acordarea unui ajutor umanitar de urgenţă", a spus Tăriceanu, la finalul reuniunii Executivului.

El a arătat că la şedinţa Consiliului Afacerilor Generale şi de Externe de la nivelul UE, la care România a fost reprezentată de ministrul de Externe, s-a discutat această problemă.

"România, ca şi alte state, va acorda un ajutor umanitar de urgenţă, care probabil va consta în medicamente şi echipamente medicale", a precizat premierul.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a hotărât, marţi, trimiterea de ajutoare umanitare la Tbilisi, în special medicamente şi produse sanitare, în urma solicitării adresate de partea georgiană.

În urma şedinţei CSAT s-a decis că România se va alătura eforturilor Uniunii Europene şi NATO, contribuind cu propria sa expertiză la promovarea unei soluţii negociate, care să aducă stabilitatea în Caucazul de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici