Tăriceanu şi-a lansat candidatura în Chiajna, atacând PSD şi PDL

Preşedintele PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri seară, la lansarea candidaţilor PNL în colegiile din Ilfov, printre care se numără şi el, că PSD şi PDL au încins "chef cu lăutari" pe banii românilor prin promisiunea referitoare la majorarea salariilor profesorilor cu 50%.

24 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu şi-a lansat candidatura în Chiajna, atacând PSD şi PDL

Tăriceanu şi-a lansat candidatura în Chiajna, atacând PSD şi PDL

Candidat al PNL în Colegiul 4 pentru Camera Deputaţilor din Ilfov, Călin Popescu Tăriceanu a atacat, în discursul său de prezentare, PSD şi PDL pentru "iresponsabilitatea" legii salarizării cadrelor didactice, dar mai ales pe fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

"Acum câteva săptămâni, partidele de stânga - şi mă refer aici la PSD şi PDL - au încins un chef cu lăutări pe banii românilor, ştiţi la ce mă refer, la acea promisiune cu totul şi cu totul nerealistă de majorare cu 50% a salariilor profesorilor", a susţinut Tăriceanu, menţionând că respectă profesia şi munca acestora şi că el însuşi a fost cadru didactic 13 ani, dar "nu există soluţii miraculoase în lume şi în economie".

"Salariile pot să crească cu o singură condiţie, ca o economie să performeze", a continuat el.

Tăriceanu a ironizat-o pe Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei în Guvernul PSD. "Am văzut diverse inerţii la televizor, începând cu minunata doamnă Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, care nu înţelege sărăcuţa de ea nici până la cotul broaştei economie. Spune: avem bani, să luăm de la investiţii şi să dăm la salarii", a spus Tăriceanu.

El a susţinut că social-democraţii, când se aflau la guvernare, "luau bani şi dădeau la salarii şi inflaţia creşte şi nimeni nu înţelegea nimic din ce se întâmpla" şi că PSD a susţinut întotdeauna politici sociale fără sustenabilitate economică.

Pe de altă parte, preşedintele PNL a ţinut să-l atace şi pe adversarul său în cursa pentru şefia viitorului guvern Mircea Geoană, despre care a spus că a anunţat "cu insolenţă" că vrea să renunţe la cota unică. "Azi Mircea Geoană anunţa cu insolenţă că vrea să renunţe la cota unică de impozitare, cu alte cuvinte să revenim la sistemul progresiv de impozitare. Noi, liberalii, trebuie să spunem foarte clar un singur lucru: România trebuie să meargă în continuare pe drumul ei european de dezvoltare şi modernizare", a spus liderul PNL, menţionând că liberalii nu vor abdica sub nicio formă de la cota unică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici