Tăriceanu: Sunt singurul candidat care îl poate învinge pe Victor Ponta

Călin Popescu Tăriceanu, candidatul PLR la Preşedinţie, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că este ”singurul candidat care îl poate învinge pe Victor Ponta”, susţinând că liderul PNL, Klaus Iohannis, aflat pe locul doi în sondaje, ”este în scădere”, din cauza problemelor pe care le are cu justiţia.

567 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Sunt singurul candidat care îl poate învinge pe Victor Ponta

Calin Popescu Tariceanu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că este singurul candidat care îl poate învinge pe Victor Ponta, deoarece Klaus Iohannis pierde încrederea oamenilor.

"Sunt singurul candidat care îl poate învinge pe Victor Ponta. Mai mult de atât, ultimele sondaje indică faptul că Ponta, care are avantajul de a fi şi premier, este favorit pentru a intra în turul doi. Pe locul doi este Iohannis, dar ceea ce se întâmplă cu Iohannis este o scădere rapidă de susţinere din cauza problemelor pe care le are cu justiţia, mă refer la dosarul cu ANI, şi sigur că cetăţenii îşi pierd încrederea”, a spus Tăriceanu.

Acesta a precizat că şi colegii lui Iohannis din ACL îşi pierd încrederea şi sunt puşi într-o "situaţie delicată”.

"Partea complementară este că nu numai cetăţenii îşi pierd încrederea, dar chiar şi membri ACL care sunt puşi în faţa unei situaţii delicate şi aceasta este ca urmare a comportamentului incorect al domnului Klaus Iohannis care ştiind că are aceste probleme cu ANI ar fi trebuit să nu se angajeze în această cursă electorală”, a adăugat Tăriceanu.

Acesta a afirmat că, în opinia sa, "presupunând că decizia justiţiei îi va bara drumul domului Iohannis către Preşedinţie, se va încerca imediat un atac la adresa justiţiei, lucru care nu ar fi corect”.

"Nu mai vorbesc de posibilitatea ipotetică de a fi ales şi apoi declarat incompatibil. Cum ar fi apoi să se organizeze alte alegeri? Aici este o gravă problemă de iresponsabilitate şi mitul pe care domnul Iohannis încearcă să-l construiască în jurul domniei sale este puternic zdruncinat de acest comportament”, a spus Tăriceanu.

Întrebat de ce se referă mai mult la Iohannis deşi susţine că este singurul care îl poate învinge pe Victor Ponta, Tăriceanu a răspuns: "El este pe locul doi, este în scădere, a ajuns la 22 la sută. Eu sunt pe locul trei cu 12 puncte şi dacă continuă tendinţa lui de scăderee şi a mea de urcare ajungem în turul doi şi acesta este obiectivul”.

Răspunzând unei întrebări, Tăriceanu a spus că dintre toţi candidaţii el are "cea mai lungă experienţă politică”.

"Am parcurs toate etapele, am urcat pe o scară a responsabilităţilor şi acest lucru mi-a permis să acumulez. La Cotroceni nu mergi să faci practică la locul de muncă, nu e şcoală profesională, nu e timp de aşa ceva. La Cotroceni cand te duci trebuie să ai deja experienţă şi cunostinţe solide. Din postura de primar de municipiu e un salt pe care n-ai cum să-l faci pentru că problematica la nivel local e diferită de cea de la ivel naţional, ca preşedinte”, a mai spus Tăriceanu.

Potrivit acestuia, Iohannis "nu are niciun mesaj de dreapta, care să se identifice cu dreapta”.

Călin Popescu Tăriceanu a vizitat, sâmbătă, o piaţă tradiţională din municipiul Sibiu şi o fabrică, s-a întâlnit cu crescătorii de animale, iar de la ora 19.00 va participa la premiera unei piese de teatru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici