Tăriceanu: Un congres rapid al PNL - lipsă de relaţionare cu spaţiul public

Fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, pentru "Gândul", că organizarea unui nou congres al partidului, care "să se învârtească" în jurul alegerilor interne şi a modificării Statutului, nu este decât "o dovadă în plus de lipsă de relaţionare cu spaţiul public".

19 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Un congres rapid al PNL - lipsă de relaţionare cu spaţiul public

Tăriceanu: Un congres rapid al PNL - lipsă de relaţionare cu spaţiul public (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Eu cred că, din punct de vedere al valorii politice, pentru cetăţeni, faţă de care facem politică, alegerile interne şi Statutul PNL n-au nicio valoare", a adăugat Tăriceanu.

El a apreciat că electoratul aşteaptă de la liberali soluţii pentru problemele cu care se confruntă, soluţii pentru ieşirea din criza politică, morală şi economică.

"Cred că aceasta ar trebui să fie preocuparea principală a partidului şi nu organizarea unui congres intern", a susţinut fostul lider liberal.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că Statutul în vigoare al partidului, care "este adoptat pe picior la ultimul congres" şi modificat "în funcţie de interese personale şi de conjunctură" nu e foarte bun, dar că PNL nu are o problemă majoră în momentul de faţă din această cauză.

"PNL trebuie să-şi pună problema cum încearcă şi cum reuşeşte să devină principalul partid de opoziţie din România, iar Statutul nu-l împiedică să facă acest lucru", a apreciat fostul preşedinte al partidului.

Referindu-se la o posibilă motivaţie a organizării unui congres, Tăriceanu a declarat că exisă "o serie de persoane" care cred că este nevoie de o formulă statutară ce le va permite "o deţinere mai bună a pârghiilor de putere internă şi pe o perioadă cât mai lungă de timp".

"Din acest motiv încearcă diferite formule de statut. Părerea mea este că valoarea unui lider politic nu trebuie să se bazeze pe forţa Statutului, ci pe forţa mesajului lui şi pe capacitatea de a căpăta încrederea electoratului, a membrilor şi a simpatizanţilor partidului", a adăugat el.

Întrebat dacă va participa la alegeri, fostul premier a răspuns că "un congres este o competiţie deschisă, iar fiecare membru PNL se poate gândi că are un interes direct".

"Dacă va fi organizat acest congres, mai sunt multe lucruri care se iau în calcul, întotdeauna, până la alegeri", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că la există "mai multe idei, mai multe viziuni" cu privire la modificarea Statutului partidului, precizând că propunerea sa de organizare a Congresului extraordinar în martie a fost aprobată de BPC, decizia urmând să fie luată însă de Delegaţia Permanentă.

Liderul liberal a explicat că în Statutul actual al PNL există obligativitatea organizării unui Congres ordinar până cel târziu la sfârşitul acestui an, dar nu mai devreme de 30 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici