Tăriceanu: Vă cer sprijinul să ne asigurăm că România nu va avea o democraţie "à la Băsescu"

Călin Popescu Tăriceanu le-a cerut, vineri, delegaţilor PNL strânşi la Congres, să-l voteze, pentru ca formaţiunea să se asigure că România nu va avea "o democraţie à la Traian Băsescu.

25 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Vă cer sprijinul să ne asigurăm că România nu va avea o democraţie "à la Băsescu"

Tăriceanu: Vă cer sprijinul să ne asigurăm că România nu va avea o democraţie "à la Băsescu" (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Dacă aş încerca să pun astăzi un diagnostic României, aş spune că riscă să devină bolnavul Europei. Dacă nu facem ceva rapid, boala se va răspândi şi va deveni incurabilă", a spus în discursul său Călin Popescu Tăriceanu.

El a arătat că PNL are "datoria de a preveni răspândirea bolii" şi a adăugat că "nici democraţia românească nu se simte foarte bine".

"Cum s-ar putea simţi bine când foştii parteneri PDL şi PSD s-au recăsătorit şi s-au mutat din nou în aceeaşi locuinţă. Frontul Salvării Naţionale s-a refăcut, are 70% în Parlamnent şi visează la 100%", a mai declarat Tăriceanu.

Liderul PNL a arătat că este datoria PNL să nu accepte abuzul de putere al Guvernului şi al lui Traian Băsescu, iar "astăzi, când democraţia din România este în pericol, liberalii au datoria de a o apăra".

El a cerut sprijinul liberalilor pentru a lupta şi a se asigura că "România nu va avea o democraţie originală à la Traian Băsescu".

"Vă cer încrederea şi votul pentru a mă lupta cu Traian Băsescu, aşa cum am făcut în ultimii patru ani, opunându-mă tendinţelor lui dictatoriale. După cum ştiţi, Băsescu a făcut tot ceea ce a fosdt posibil pentru a provoca demisia Guvernului PNL, pentru a provoca destructurarea partidului, pentru a provoca distrugerea PNL. Nu a reuşit, pentru că ne-am opus tentativelor dictatoriale ale unui preşedinte iresponsabil", a mai spus Tăriceanu.

El a ţinut să menţioneze că PNL a ieşit întărit din conflictul cu Traian Băsescu şi a obţinut cel mai mare scor electoral de după 1990 la ultimele alegeri parlamentare.

"Aşa cum am câştigat între 2004 şi 2008 bătălia cu Băsescu, aşa voi câştiga şi bătălia electorală de la finele acestui an. Nu este suficient să ne batem cu pumnul în piept pentru a-l învinge pe Traian Băsescu. Românii aşteaptă soluţii. Dacă vrem să câştigăm bătălia cu Traian Băsescu, trebuie să-i opunem un candidat aflat la polul opus, un alt model prezidenţial – în locul demagogiei ieftine - soluţii economice reale, în locul conflictului - echilibru şi moderaţie, în locul vorbelor şi retoricii – competenţa şi faptele", le-a mai spus Călin Popescu Tăriceanu delegaţilor la Congres.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici