Tăriceanu va solicita postul de premier şi într-o eventuală coaliţie după alegeri

Liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri seara, că va solicita postul de prim-ministru şi într-o eventuală coaliţie de guvernare cu alte partide după alegerile parlamentare, dar că nu se va "agăţa" de această funcţie dacă PNL va considera că nu este o condiţie obligatorie.

13 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu va solicita postul de premier şi într-o eventuală coaliţie după alegeri

Tăriceanu va solicita postul de premier şi într-o eventuală coaliţie după alegeri

Întrebat într-o emisiune a postului Antena 3 dacă, într-o eventuală coaliţie cu alte partide, va pune ca o condiţie peste care nu se poate sări ca tot el să fie prim-ministru în viitorul Guvern, Tăriceanu a răspuns afirmativ.

"Da, va trebui să pun această condiţie, pentru că PNL cere ca aceasta să fie una dintre condiţii. Acesta este punctul de vedere al PNL, deci colegii mei mi-au spus foarte clar: participăm la o coaliţie cu această condiţie. Ţin la această condiţie, dar dacă PNL va considera că nu este o condiţie obligatorie, sigur că atunci nu mă voi agăţa eu personal", a spus Tăriceanu.

El a arătat că funcţia de prim-ministru este una importantă, nu doar de reprezentare, şi a apreciat că pentru PNL este normal să impună această condiţie, pe baza a ceea ce a arătat în ultimii ani că poate face.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici