Video Tăriceanu vrea separarea euroalegerilor de problemele de politică internă

Premierul Tăriceanu a spus reprezentanţilor partidelor parlamentare, în deschiderea consultărilor de la Palatul Victoria, că atât Guvernul, dar şi partidele au obligaţia să se asigure că dezbaterea privind alegerile PE va avea ca temă principală probleme europene, şi nu de politică internă.

1 afișare

El a amintit acestora că la precedenta întâlnire pe tema euroalegerilor s-a convenit că nu este "util" ca subiectele de politică internă să fie suprapuse cu cele legate de problematica europeană.

"Avem o obligaţie, în primul rând Guvernul, dar şi partidele politice, să facem aceste eforturi împreună", a spus Tăriceanu.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a început, luni, la sediul Guvernului, discuţiile consultative cu reprezentanţii partidelor parlamentare pentru stabilirea datei de organizare a alegerilor europarlamentare.

La discuţii participă Cristian Diaconescu, Valeriu Zgonea şi Titus Corlăţean (PSD), Corneliu Vadim Tudor şi Eugen Mihăiescu (PRM), Puiu Haşotti şi Norica Nicolai (PNL), Codruţ Şereş şi Bogdan Pascu (PC), Marko Bela şi Laszlo Borbely (UDMR), Varujan Pambuccian (Grupul pentru Minorităţi Naţionale).

Din partea Guvernului participă premierul Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocănea, şi şeful Cancelariei premierului, Dorin Marian.

Aşa cum au anunţat anterior, reprezentanţii PD au lipsit de la întâlnire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici