Taubman: Un guvern care răspunde nevoilor românilor va avea curajul de a reforma sistemul medical

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Nicholas Taubman, a menţionat, joi, problemele sistemului sanitar din România apreciind că "un guvern care răspunde cu adevărat nevoilor românilor va avea curajul de a reforma sistemul".

18 afișări
Imaginea articolului Taubman: Un guvern care răspunde nevoilor românilor va avea curajul de a reforma sistemul medical

Taubman: Un guvern care răspunde nevoilor românilor va avea curajul de a reforma sistemul medical (Imagine: Mediafax Foto)

"Fiecărui român i se opreşte lunar o sumă din salariu pentru serviciile medicale. Sunt de acord că nu există o soluţie perfectă la această problemă. Totuşi, trecerea de la un sistem în care guvernul este practic singurul furnizor de servicii medicale, la unul care asigură stimulente şi oportunităţi pentru ca medicii şi clinicile din domeniul privat să ofere servicii superioare calitativ, la preţuri rezonabile, reprezintă o parte a soluţiei", a spus Taubman.

În opinia ambasadorului SUA la Bucureşti, statul va continua să joace un rol important în asigurarea serviciilor medicale pentru aceia care nu-şi permit o asigurare medicală sau servicii medicale private.

"Însă, un guvern care răspunde cu adevărat nevoilor românilor va recunoaşte faptul că monopolul asupra sănătăţii nu seveşte acestor nevoi şi va avea curajul de a reforma sistemul", a spus Taubman.

Potrivit ambasadorului american "o guvernare în interesul poporului se preocupă de sănătatea şi longevitatea oamenilor".

"Din păcate România are o speranţă de viaţă scăzută şi o rată crescută a îmbolnăvirilor, comparativ cu multe dintre ţările Uniunii Europene. Această situaţie este, în parte, rezultatul incapacităţii sistemului naţional de sănătate de a asigura românilor servicii medicale de calitate corespunzătoare, aşa cum merită aceştia", a mai spus ambasadorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici