Tensiuni în USR. Barna şi Cioloş sunt în conflict, preşedintele partidului ar putea demisiona

  • Preşedintele USR, Dacian Cioloş, şi fostul lider al partidului Dan Barna sunt în conflict.
  • Totul a pornit de la declaraţia lui Cioloş care a anunţat că va demisiona dacă nu i se accepta reformele pe care vrea să le facă în interiorul partidului.
298 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în USR. Barna şi Cioloş sunt în conflict, preşedintele partidului ar putea demisiona

Tensiuni în USR. Barna şi Cioloş sunt în conflict, preşedintele partidului ar putea demisiona

În interiorul USR s-au format din nou două tabere care se acuză reciproc de situaţia în care se găseşte formaţiunea politică. Ultimele sondaje plasează USR pe locul patru în preferinţele electoratului cu aproximativ 11% din opţiunile de vot.

Surse din partid, citate de un post de televiziune, vorbesc despre o relaţie tensionată între Dacian Cioloş şi fosta conducere a USR în ultimele luni.

Cioloş este acuzat că vrea să monopolizeze puterea în partid, iar acesta se apără şi spune că Dan Barna şi apropiaţii lui îl ţin captiv într-un rol decorativ.

Taberele s-au atacat pe grupurile interne ale partidului, după ce Dacian Cioloş a ameninţat cu demisia dacă nu i se acceptă reformele dorite. Prima confruntare în cadru oficial a celor două tabere va avea loc luni, atunci când este programată o nouă şedinţă în care Biroul Naţional trebuie să se pronunţe pe propunerea făcută de Dacian Cioloş.

Dacă Dacian Cioloş va demisiona, USR va organiza un nou congres la doar patru luni de la cel care a dus la înfrângerea lui Dan Barna. În USR se vorbeşte şi despre soluţia Cătălin Drulă pentru funcţia de preşedinte al USR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici