Teodor Meleşcanu, noul şef al SIE. Numirea a fost validată de Parlament cu 238 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă"

Numirea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a fost validată, marţi, de Parlament, fiind înregistrate 238 de vorturi "pentru" şi unul "împotrivă". Votul a fost secret, cu buletine. Teodor Meleşcanu a fost felicitat de preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru numirea în funcţia de director al SIE.

1653 afișări
Imaginea articolului Teodor Meleşcanu, noul şef al SIE. Numirea a fost validată de Parlament cu 238 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă"

Teodor Meleşcanu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Din numărul total de 463 de parlamentari, au fost prezenţi 242 la şedinţa de marţi, iar 239 s-au exprimat prin vot.

Din cele 239 de voturi valabil exprimate, au fost înregistrate 238 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă".

Potrivit articolului 38 din Regulamentul şedinţelor comune, numirile în funcţie se fac cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, majoritatea de voturi fiind întrunită de cele 238 de voturi favorabile.

Meleşcanu a depus jurământul de director al SIE imediat după citirea procesului verbal de constatare a votului în cazul său.

Meleşcanu nu s-a adresat plenului în noua sa calitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici