Teodor Meleşcanu: Sunt un fel de hibrid foarte potrivit pentru activitatea de ministru de Externe. În principiu, voi continua mandatul la Minister

Ministrul Teodor Meleşcanu susţine că este "un fel de hibrid foarte potrivit pentru activitatea de ministru de Externe şi că, în principiu, îşi va continua mandatul într-un viitor guvern".

380 afișări
Imaginea articolului Teodor Meleşcanu: Sunt un fel de hibrid foarte potrivit pentru activitatea de ministru de Externe. În principiu, voi continua mandatul la Minister

Teodor Meleşcanu: Sunt un fel de hibrid foarte potrivit pentru activitatea de ministru de Externe. În principiu, voi continua mandatul la Minister

Întrebat, vineri, de presă, la Cluj-Napoca, la finalului unui forum de diplomaţie publică la Universitatea Babeş-Bolyai, dacă s-ar întoarce ca ministru de Externe într-un nou guvern, Teodor Meleşcanu a spus că este de profesie diplomat şi a fost "reconvertit" în om politic.

"Eu nu m-am dat niciodată în lături când a fost nevoie să îmi servesc ţara. Sunt de profesie diplomat, am fost reconvertit în om politic, aşa că sunt un fel de hibrid foarte potrivit pentru activitatea de ministru de Externe care este şi politică şi profesională. În mod normal voi continua, miniştrii ALDE urmează să fie propuşi pe aceleaşi posturi pe care le-au avut. Într-un guvern de coaliţie au loc şi negocieri, e foarte posibil să fie şi un prim-ministru care să îşi dorească să facă anumite numiri, de aceea nu pot să fiu categoric. În principiu voi continua mandatul", a spus Meleşcanu.

Totodată, întrebat dacă actuala criză politică a afectat imaginea României în afara ţării, Teodor Meleşcanu a spus că nimeni nu cunoaşte realitatea în afară de cei care sunt direct implicaţi într-o criză sau într-o problemă.

"Orice criză politică, economică sau de altă natură afectează imaginea oricărei ţări, inclusiv a României. Din păcate, în lumea de astăzi, oamenii nu cunosc realităţile, percepţia adevărată a realităţilor dintr-o ţară, ci doar percepţia prin intermediul imaginilor trasmise de mijloacele de informare în masă. Nimeni nu cunoaşte realitatea în afară de cei care sunt direct implicaţi într-o criză sau într-o problemă, restul, fiecare, preia imaginea, percepţia despre aceste lucruri. De aceea orice se întâmplă are în general un impact negativ asupra imaginii de ţară. Inclusiv această criză politică, toate", a spus Meleşcanu.

Întrebat dacă a primit semnale din exterior despre actuala criză politică, ministrul de Externe a subliniat că nu a fost nevoie să primească astfel de semnale.

"Dacă s-a devalorizat leul, semnalul este foarte clar, nu trebuie să ne dea nimeni semnale politice", a conchis Teodor Meleşcanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici