Theresa May: Oferta pentru cetăţenii UE care vor locui în Marea Britanie după Brexit este foarte corectă şi foarte serioasă

Premierul britanic Theresa May a declarat, vineri, că oferta pe care a prezentat-o cu privire la drepturile cetăţenilor Uniunii Europene care vor locui în Marea Britanie după Brexit este foarte corectă şi foarte serioasă, relatează site-ul BBC News.

2531 afișări
Imaginea articolului Theresa May: Oferta pentru cetăţenii UE care vor locui în Marea Britanie după Brexit este foarte corectă şi foarte serioasă

Theresa May: Oferta pentru cetăţenii UE care vor locui în Marea Britanie după Brexit este foarte corectă şi foarte serioasă

Liderii europeni au primit cu scepticism oferta făcută joi în cadrul summitului de la Bruxelles, dar Theresa May a dat asigurări că vor fi garantate drepturi de rezidenţă pentru europenii aflaţi în Marea Britanie.

"Aseară am fost încântată să pot anunţa o ofertă foarte corectă şi foarte serioasă pentru cetăţenii UE care trăiesc în Marea Britanie, iar guvernul va prezenta mai multe propuneri detaliate în cursul zilei de luni. Vreau să îi asigur pe toţi cetăţenii UE care sunt în Marea Britanie, care şi-au făcut case în Marea Britanie, că nimeni nu va trebui să plece. Nu vom vedea familii împărţite. Totodată, dorim garanţii similare pentru persoanele britanice care locuiesc în statele Uniunii Europene", a spus May.

Cetăţenii ţărilor Uniunii Europene aflaţi în Marea Britanie de cel puţin cinci ani vor avea drept de obţinere a rezidenţei, în contextul Brexit, a propus premierul britanic Theresa May. Acest statut ar urma să le ofere celor vizaţi acces la servicii medicale, la educaţie şi la alte servicii sociale britanice.

Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană în martie 2019. În prezent, potrivit estimărilor, în Marea Britanie sunt aproximativ 3,2 milioane de imigranţi din state ale Uniunii Europene, iar peste 1,5 milioane de britanici locuiesc în state membre UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici